Trimløype for sofagriser

SOFA: Noen har plassert ei hel sofragruppe inne i grønn løype i Kalnesskogen.

SOFA: Noen har plassert ei hel sofragruppe inne i grønn løype i Kalnesskogen.

Artikkelen er over 2 år gammel

Ildsjelene bak til trimløypene i Kalnesskogen er opptatt av å få både sofagriser og andre ut i skog og mark. Men det er definitivt ingen av dem som har plassert ei hel sittegruppe midt i traseen.

DEL

Grønn løype er det fjerde og siste tilskuddet til merkede turløyper i Kalnesskogen. Merkingen av den åtte kilometer lange sløyfa er i ferd med å bli ferdig merket i disse dager.

Men det er dessverre flere enn turglade og tidligere sofagriser som vet å benytte seg av Kalnesskogen. Rene miljøsvin har også lenge hatt en forkjærlighet for området.

MALPLASSERT: Denne sofaen er defintivt malpalssert.

MALPLASSERT: Denne sofaen er defintivt malpalssert. Foto:

Sofagruppe

Siste tilskudd på søppelfronten er en hel sofagruppe. En to- og treseter plassert tett inntil den grønne traseen, rundt 60–70 meter fra Gamle Kongevei. Du kan fint komme til stedet med bil. Dermed er det enkelt og for eksempel dumpe en salong på stedet.

– Jeg oppdaget sofaen under søndagsturen min, forteller en ivrig turgjenger. Som naturlig nok er oppgitt over at noen kan få se til til å kaste seg fra noe sånt midt ute i en skog.

– Bare trist, fastslår sarpingen.

Tilbakevendende problem

Han er ikke den eneste som har sett seg lei på forsøplingen i Kalnesskogen. Torsdagsløpets leder, Per Prøitz er blant dem.

– Jeg slutter aldri å bli forundret over hva folk får seg til å gjøre. Det har for så vidt vært et bra år så langt. Men dumping av søppel i disse fine turområdene er et tilbakevendende problem. Og det er de utroligste ting som blir kastet. For rundt et år siden måtte kjøre bort to gressklippere som plassert ved startområdet vårt. Sofaene du forteller om har jeg ikke hørt om før du forteller meg det. Jeg skal dra ut for å se på det tirsdag. Det er kjedelig at noen få ødelegger for veldig mange, sier Prøitz til Sarpsborg Arbeiderblad.


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken