I morgen kan du bli kjent i Kalnessskogen og Torsdagsløypa

BLI KJENT: Sønsdag kan du bli bedre kjent med Kalnesskogen og den 5,1 kilometer lange «torsdagsløypa».

BLI KJENT: Sønsdag kan du bli bedre kjent med Kalnesskogen og den 5,1 kilometer lange «torsdagsløypa». Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag 31. mars kan du bli bedre kjent i Kalnesskogen og særlig den 5,1 kilometer lange «torsdagsløypa».

DEL

Da arrangerer nemlig Torsdagsløpet en «bli kjent»-dag.

– Kalnesskogen er et fantastisk område både for dem som liker og gå og de som liker å løpe. Stadig flere oppdager dette, og bruker det stadig mer utviklete løypenettet, opplyser Tom Kristoffersen i en e-post til Sarpsborg Arbeiderblad lørdag.

Guidet tur

Torsdagsløpet er et 5,1 kilometer langt terrengløp som går i en fast løype hver uke fra månedsskiftet mars/april og ut året. Løpet er åpent for alle, det er gratis og det er ingen forhåndspåmelding. Dette løpet blir stadig mer populært.

– På tross av dette tror arrangøren at det er mange som kan ha glede av å bli bedre kjent i Kalnesskogen og med løypene. De tror også det er noen der ute som har tenkt at det kunne være gøy å være med på Torsdagsløpet, men gjerne skulle kjent litt mer til løypa, skriver Kristoffersen.

Derfor vil det søndag ettermiddag 31. mars arrangeres en guidet tur gjennom den blåmerkete torsdagsløypa. Turen vil ta cirka én time.

– Vi går gjennom løypa sammen og guidene vil fortelle litt om ulike partier underveis. Dessuten vil man fortelle litt om de andre løypene, og vise de punktene der gull- og grønnmerket løype krysser og går felles med den blåmerkete løypa. De som ønsker å ta turen vil dessuten få vite hva torsdagsløpet er for noe, opplyser Kristoffersen.

Oppmøte

For å være med på dette trenger du bare å møte opp på parkeringsplassen der Torsdagsløpet starter og slutter søndag ettermiddag.

– Følg gamle Kongevei cirka 1,5 km til du ser avkjøringen til Lundestadveien til venstre. Parkeringsplassen ligger på venstre side med en gang du har kommet inn på Lundestadveien, avslutter Tom Kristoffersen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken