Stevnet samlet hele 46 klubber fra 16 forskjellige land. Sarpsborg Karateklubb imponerte stort og tok fire gull-, tre sølv- og én bronsemedalje. I tillegg ble Adrian Federico Lopez Salas kåret til stevnets beste utøver i tøff konkurranse med eldre utøvere. Sarpsborg Karateklubb ble tredje beste klubb av totalt 46 klubber.

- Dette er en av de største prestasjonene Fighting Team har gjort på internasjonale stevner, forteller Raymond Handelsby som var stevneansvarlig for klubben sammen med Rene Raab Lien.

Tok gjev pris

Klubben stilte med fire fightere og et lag på åpningsdagen, og alle fem gikk til finalen. Både Adrian Federico Lopez Salas, Tommy Kamhaug og laget bestående av Adrian Federico Lopez Salas, Henrik Rydstrøm og en utøver fra Rana vant finalen og tok gullmedalje. I tillegg tok Ole Christian Hansen og Henrik Rydstrøm sølv etter å ha tapt sine finaler. Laget beseiret en motstander fra Finland i finalen.

- Det var en imponerende prestasjon av våre fightere på åpningsdagen. Det er meget imponerende at en så ung mann som Adrian Federico kan få en så høy utmerkelse. Han ble kåret til stevnets beste fighter blant juniorer og U21-utøvere i et av Europas beste stevner. Det er stort, påpeker Handelsby.

Lovende unge utøvere

På den andre dagen hadde klubben mange utøvere under 12 år i aksjon. Nora Handelsby tok gull i sin klasse etter imponerende fighting.

- Nora tok gull, slik hun også gjorde i fjor. Hun er en klok, tøff fighter som utfordrer motstanderen hele tiden og ikke er redd for å få seg en trøkk eller å gi noe tilbake, forklarer Handelsby.

Hani Mirsadeh fikk en flott bronsemedalje i lag sammen med to jenter fra Asker. Emily Grønsholt gikk flere flotte kamper og tapet til slutt finalen mot en sterk motstander. Også de øvrige unge utøvere leverte noen fine kamper, men de klarte ikke kjempe helt i toppen.

Bronse til Ingeborg

Elleve fightere fra Sentrum Kampsport deltok i stevnet og representerte klubbsamarbeidet «Team Viking Norway».

- Marginene var ikke på vår side denne gangen, men slik er gamet. Opp- og nedturer hører med, med gode muligheter for å benytte erfaringene på en positiv måte senere. Nye sjanser kommer allerede neste helg, med Østlandscup i Halden. NM i karate i Oslo kommer om 2 uker, forteller sportslig leder Tine Sælid.

Den som sto for den beste individuelle prestasjonen denne gangen var Ingeborg Pedersen som fikk bronse i kumite jenter under 14 år +55 kilo. Hun gikk tre gode og taktiske kamper, men slått knepent 0–1 av klassevinner Krakau fra Tyskland i semifinalen.

Guttelaget i kumite under 14 år, med Theodor Gundersen, Mads Sælid og Malak Azba, kjempet hederlig, men måtte se seg knepent slått av klassevinner Sportskarate i semifinalen. En fin bronse ble det på laget.

Daniel Cho Johnsen fikk en bronse i kumite junior -61 kilo, mens Marie Dahl, Marie Johnsen og Mariam Skogland tok en bronse i kumite lag jenter kadett. Sondre Solie, en av våre nye fightere, kjempet godt og fikk en fin 7. plass i klassen kumite kadett – 57 kilo.

Totalt fikk Team Viking Norway to gull, tre sølv og elleve bronse.