– Får vi ikke tak i nok bøssebærere betyr det at vi ikke klarer å besøke alle husstander i Sarpsborg, konstaterer Lengfelder.

Hun opplever at det er vanskelig å få folk til å stille opp for TV-aksjonen i år. Totalt er det behov for 500 bøssebærere i Sarpsborg.

– Nå trenger vi at sarpinger melder seg, og det så fort som mulig, sier Lengfelder.

TV-aksjonen går av stabelen førstkommende søndag 20. oktober. Inntektene fra aksjonen går i år til CARE og skal bidra til å gi minst 400.000 kvinner i noen av verdens mest sårbare områder et bedre liv. Pengene skal gi dem mulighet til å starte egen bedrift, få egen inntekt, starte egne spare- og lånegrupper, og få en stemme i politikken og i lokalsamfunnet.

Kåre og Turid går med bøsse

Spesielt i Skjeberg-området er det behov for mange bøssebærere. Men også i tidligere Tune kommune er det manko på bøssebærere. Det er også plass til noen flere i sentrum.

Lina Malmström, som er daglig leder ved treningssenteret på Iseveien, har vært rodeleder og en viktig bidragsyter til TV-aksjonen i flere år på rad nå.

Hun har heller ikke opplevd før at det har vært så vanskelig å få tak i bøssebærere som i år.

– TV-aksjonen er en utrolig viktig sak. Ved å gå med innsamlingsbøsse i en time eller to, gjør man en god gjerning. Dessuten har vi det alltid koselig. Her på treningssenteret byr vi på kaffe og noe å bite i og man møter hyggelige mennesker, sier Malmström.

Kåre Haug og kona Turid er to som stiller år hvert eneste år for TV-aksjonen.

– Vi vil støtte en god sak. Dessuten er det hyggelig å møte alle de andre bøssebærerne her på Family Sports Club. Jeg vil sterkt oppfordre flere sarpinger til å gjøre det samme, sier Haug.

Mange bøssebærere i Skjeberg har Family Sports Club som møtested på aksjonsdagen.

Blant annet stiller Sarpsborg Sharks opp med bøssebærere.

– Kanskje kan andre lag og foreninger gjøre en innsats her? spør Lengfelder.

Hun synes det er vanskelig å finne en spesiell grunn til at det er ekstra tungt å mobilisere bøssebærere i år.

– I fjor gikk pengene til Kirkens Bymisjon, som har en aktiv lokalforening. Men årets sak er også viktig, og TV-aksjonen er en tradisjon i Norge.

Meld deg på

Det er enkelt å melde seg som bøssebærer;

Du kan registrere deg på www.blimed.no hvor du kan velge det området du vil gå i, eller du kan ringe servicetorget i Sarpsborg kommune på telefon 69108000.

Årets TV-aksjon starter allerede klokken 14:00 i Ullerøy og i områdene rundt Skjeberg Folkehøyskole. I resten av kommunen vil bøssebærerne være i aksjon fra klokken 15:00.