Brattset og Vipers til europafinalen

Ni mål puttet Kari Brattset i lørdagens kamp. Det holdt til avansement og til å bli toppscorer i kampen.

Ni mål puttet Kari Brattset i lørdagens kamp. Det holdt til avansement og til å bli toppscorer i kampen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sarpsborg-jenta Kari Brattset ble lagets toppscorer da Vipers Kristiansand slo Viborg 29-23 på hjemmebane, og dermed venter det finale mot rumenske Craiova i EHF-cupen for lagets håndballkvinner.

DEL

Sarpingen og landslagsstreken Kari Brattset ble kampens toppscorer med ni mål og ble kåret til å være banens beste. Linn Jørum Sulland scoret sju mål og Malin Aune fire.

– Vi kunne ikke ha drømt om en bedre uke. Først seieren mot Larvik, og nå er vi klare for finale i EHF-cupen. Det er vanvittig deilig, sier Kari Brattset til VG.

Viborg vant 34-31 i egen hall, men det holdt ikke når Vipers Kristiansand så til de grader leverte på hjemmebanen Aquarama. De ledet 15-14 til pause, og seilet ifra i 2. omgang. Vipers Kristiansand vant 60-57 sammenlagt.

2.-omgangen til Vipers luktet det svidd av. De gikk raskt opp i en femmålsledelse, og på det meste ledet de med hele åtte mål. Til slutt endte det med seks måls overvekt, og det var mer enn nok.

2200 tilskuere koste seg på tribunen.

Det gjorde også spillerne.

– Dette var deilig, skikkelig deilig. Jeg har ikke ord. Med dette publikummet og dette laget. Det er så bra, sa hun som ble kåret til banens beste spiller til Fædrelandsvennen.

– Jeg er litt på gråten her. Dette var kjempegøy, sa Jeanett Kristiansen.

Craiova vant 23-22 over tyrkiske Kastamonu Belediyesi i den første semifinalen. Lørdag endte 18-18 på hjemmebane.

Det rumenske laget er et lag som Vipers Kristiansand absolutt bør ha vinnersjanser mot.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken