– Vi har lekt med tanken i noen år, og ønsket å prøve utekino i gågata, forteller kinosjef Trine Groth og Regine Hansen i iSarpsborg.

Men så koster tiltaket ganske mye penger, rundt 80.000 kroner for en visningskveld, for å være helt konkret.

Nå har den økonomiske utfordringen løst seg, siden Sparebank 1 i Sarpsborg kom på banen, og tar halve regningen.

To filmer

Fredag 18. august, den samme helgen som Sarpsborgmarken arrangeres og NRKs Sommertog kommer til byen, skal det vises to filmer på kvelden.

Først vises en familievennlig film, og her kan sarpinger avgjøre filmvalget.

– Vi har plukket ut tre filmer som folk kan stemme på: Løvenes konge, Flåklypa og Børning. Den filmen som får flest stemmer blir vist, understreker kinosjefen.

Det er mulig å stemme fram til 15. juli i år.

(Du kan stemme på hvilken film du ønsker nederst i artikkelen.)

Dessuten skal Dirty Dancing vises senere på kvelden, ganske nøyaktig 30 år siden filmen hadde premiere.

– Ta med pledd og sitteunderlag

– Vi håper dette er et tilbud som folk vil sette pris på. Det er hyggelig å bidra med penger til et arrangement hvor hele familien kan ha det hyggelig sammen, mener Carl-Erik Emilsen og Olav Lileng fra Sparebank 1.

Selvfølgelig blir det mulig å kjøpe seg popkorn og brus, som hører et kinobesøk til.

Når det gjelder sitteplasser, så oppfordres folk til å ta med pledd og sitteunderlag, og kanskje en lav stol hvis noen ønsker det.

– Vi vet ikke helt hvor mange det er plass til i gata, men med det store lerretet skal det være fullt mulig å se bra selv om man sitter litt på siden. Vi skal gjøre plass til så mange som mulig. Men for å sikre seg den beste plassen, er det selvfølgelig viktig å være ute i god tid, understreker Regine Hansen.