Orange skjerf skal gi en varmere jul

VARME SKJERF: Oransje skjerf skal onsdag dekorere Sarpsborg sentrum og gi "årets varmeste dag." – Vi ønsker et varmt og inkluderende samfunn i en førjulstid som er tung for mange, sier Anita Meldalen.

VARME SKJERF: Oransje skjerf skal onsdag dekorere Sarpsborg sentrum og gi "årets varmeste dag." – Vi ønsker et varmt og inkluderende samfunn i en førjulstid som er tung for mange, sier Anita Meldalen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Onsdag morgen dekoreres Sarpsborg sentrum med oransje skjerf. Det er markeringen av Kirkens Bymisjons juleaksjon «quot;Gled en som gruer seg til jul.»quot;

DEL

Alle som vil være med på aksjonen kan ta et skjerf og bære det i tiden framover. Skjerfene er gratis.

Vil spre glede

– For mange forbindes ikke jula med glede. Førjulen og julehøytiden kan være en smertelig påminnelse om ensomhet, brutte familierelasjoner, fattigdom og følelsen av å «stå utenfor». Derfor er fokuset til Kirkens Bymisjon å spre glede og varme – gjennom fellesskap, måltider og aktiviteter, sier Kirkens Bymisjon om bakgrunnen for aksjonen som starter klokken 06.00 onsdag morgen. det skal bli årets varmeste dag.

Varm dag

Onsdag 1. november skal bli årets varmeste dag.

– Vi kaller det oransje skjerfet for Norges varmeste skjerf. Vi ønsker et varmt og inkluderende samfunn i en førjulstid som er tung for mange. Når du tar på deg det oransje skjerfet blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier Anita Meldalen i Kirkens Bymisjon i Sarpsborg.

Ta et skjerf

– Det er viktig å påpeke at disse skjerfene kan plukkes ned av alle som trenger et skjerf eller har lyst til å vise verdiene om et varmere samfunn. Kirkens Bymisjon vil være på Storbyen hvor du kan slå av en prat med oss, og vi vil bevege oss litt rundt i byen. Dette blir en kjempefin markering, og takk til alle som har strikket til oss uten dere hadde ikke dette vært mulig, framholder Meldalen.

Aksjonen er også en SMS-innsamling der en ved å sende GLEDE til 2490 gir 80 kroner i støtte.

Julaften

Også i år vil Kirkens Bymisjon være med og arrangere julaften på Sarpsborg scene, for dem som ønsker et sted å feire denne dagen.

– Julaften er en dag mange gruer seg til og det er derfor viktig for oss å kunne gi et tilbud slik at ingen skal ha følelsen av å «stå utenfor,» sier meldalen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken