– Sarpinger har alene strikket over 400 skjerf. Nå oppfordrer vi alle til å bære skjerfet i tiden framover. Når du tar på deg det oransje skjerfet, blir du ikke bare fysisk varm, men du signaliserer også at du er for et varmere samfunn, sier Meldalen.

Hun og flere andre var grytidlig opp for å henge ut de oransje skjerfene rundt om i byen tirsdag.

En av dem som har fått et varmende skjerf rundt halsen er «Genesis»-skulpturen i Østre bydel.

Et mysterium i Østre bydel

Men her har ikke bymsisjon vært på ferde, forteller Meldalen.

– Statuen fikk et skjerf under aksjonen i fjor også. Og det var på plass igjen i år. Det er fortsatt et mysterium hvem som har pyntet «Genesis». Vi ønsker gjerne å vite hvem som støtter oss, så vi vil nok gjøre en ekstra innsats for å finne ut av det, sier Meldalen og smiler.

Oppfordring om å bli bøssebærer

Historien om de oransje skjerfene startet i 2010 i Oslo, da det ble oppdaget at en hjemløs som frøs benyttet et ullplagg som hang i bybildet for å varme seg gjennom natten. Ullplagget ble hengt opp igjen hver morgen og tatt ned da natten nærmet seg.

Dette var altså styarten på bymisjon sin strikkedugnad. Fra noen skjerf i Oslo sentrum i 2011, er det i år strikket rundt 15.000 skjerf i hele landet. Østfold hev seg på trenden i 2013, og i år har det altså tatt helt av.

 

Med utdelingen av de oransje skjerfene følger det også i år en oppfordring om å bli bøssebærer for Kirkens bymisjon under årets TV-aksjon førstkommende søndag.

Aksjonen i år har som mål å skape et varmere og mer inkluderende samfunn.