Gå til sidens hovedinnhold

Kjære kommune- og skoleledelse

Frykt for smitte

På skolen der våre barn går florerer den engelske varianten av covid-19. I to uker nå har den ene klassen etter den andre gått i karantene, mens våre barn har sluppet med et nødskrik unna så langt. Vi som foresatte går likevel med hjertet i halsen i frykt av hva som vi anser vil komme.

En ting er å holde syke barn/lærere hjemme, men hvor blir det av debatten om inkubasjonstiden? Frykt bør ikke snakkes og fås frem i media, men likevel - den er der.

For, ja - det er frykt. I vår husholdning er det tre stykker med økt risiko for forverret sykdom hvis vi skulle få viruset innenfor dørene hjemme.

Lørdag morgen fikk jeg luftveissymptomer og bestilte test, som jeg fikk mandag ettermiddag. Bestemmelsen om å holde barna hjemme fra skolen til testsvaret ble klart førte til en telefon fra skolen med beskjed om ikke å holde barna hjemme fra skolen. Vi begrunnet med hvorfor og fikk et svar som sa det var ok for denne gang, men at det ikke er daglig praksis. Vi holdt ungene underholdt med lekserelatert innhold mandag og tirsdag.

Tirsdag ettermiddag fikk jeg svar på negativ test. Jeg ble lettet for et lite øyeblikk, før bekymringen kom igjen om at nå må barna tilbake til skolen. Beslutningen som nå måtte tas grunnet min dårlige helse og fordi barna må tvinges på skole, var at jeg måtte flytte til mine foreldre på ubestemt tid. Barna mister derfor en ressursperson i livet deres i en vanskelig situasjon.

Hadde skolen sagt at vi kunne fått hjemmeskole kunne jeg vært der for dem, hjulpet dem og bistått min mann. Nå sitter jeg isolert i en annen kommune og kan kun være støttende over nett. Hvis de blir syke får jeg ikke vært der, og det er helt forferdelig å tenke på. Jeg er 100 prosent ufør og er hjemme uansett. Om barna fikk hjemmeskole hadde ikke samfunnet tatt skade økonomisk. Jeg klarer å følge barnas pensum og sørger for at de får utepauser i løpet av dagen.

Jeg vet det er flere her i Sarpsborg som har det som meg. Hør på oss foresatte også, vær så snill.

Kommentarer til denne saken