Kjører i gang snøkanonene på Kjerringåsen

PRODUSERER SNØ: Snøkanonene i Kjerringåsen. Her fra tidligere år.

PRODUSERER SNØ: Snøkanonene i Kjerringåsen. Her fra tidligere år. Foto:

Temperaturene har falt de siste dagene, og snart kan det bli fart og moro igjen i skibakkene på Kjerringåsen alpinsenter.

DEL

Kalenderen viser 5. november, og Andreas Skaar rigger til snøkanonene i alpinbakkene i Sarpsborg. Natt til onsdag skal snøkanonen startes for første gang i år.

– Ja, dette er relativt tidlig. Det er ikke sikkert det blir noe ut av det med tanke på temperaturene framover, men vi prøver utover natten, forteller Skaar på telefon til SA tirsdag kveld.

Også i Oslo har man startet opp med produksjon av menneskeskapt snø for de skifrelste.

Hvit vinter

– Har dere troa på en hvit vinter i år?

– Ja, her blir det alltids hvitt, men det koseligste er om det blir en hvit vinter i resten av Sarpsborg i år også, sier Andreas Skaar, sønn av daglig leder Leif Skaar.

Om temperaturene skulle holde seg slik de er nå, kan det bli mulig å stå på ski om ikke altfor lenge på Kjerringåsen. Men Skaar er ikke helt overbevist av værvarselet den neste uka.

– Det blir spennende å se hvordan været blir framover. Når jeg ser på værmeldingen nå, tror jeg ikke det blir så tidlig som en uke enda. Har vi flaks med været, er månedsskiftet november/desember ansett som en god tid å starte opp her, sier han og tilføyer:

– Jeg koser meg oppi bakken her med forberedelsene, og så tester vi kanonen utover natten.

En snøkanon produserer «kunstig snø»/menneskelaget snø ved små vannpartikler og trykkluft som forstøver vannet, som så fryser og blir til snøpartikler.

Artikkeltags