Både på kunstisbanen på Sarpsborg stadion, Harehjellen og i Kjerringåsen er det gode forutsetninger for en perfekt vinterferieuke. Sarpinger som ikke reiser til fjells i vinterferien har med andre ord rikelig med muligheter for å utøve vinteraktiviteter, ute som inne.

Perfekte forhold

Ildsjel og daglig leder ved Kjerringåsen Alpinsenter, Leif Skaar melder om perfekte skiforhold i alle bakkene.

– I Kjerringåsen er det helt fantastiske skiforhold, forteller Østfolds mest erfarne snøprodusent, Leif Skaar til Sarpsborg Arbeiderblad.

Skaar er en av mange ildsjeler i vintersportsbyen Sarpsborg som venter storinnrykk av skisultne unger fra hele distriktet.

– Det ser ut til å bli en drømmevinterferie. Alle bakkene er åpne, og det er gledelig at vi har fått værgudene på vår side. Vi ser virkelig fram til årets vinterferie, sier han.

Her blir det gode muligheter for å stå på snowboard, telemark, twintip og som seg hør og bør – slalåm.

Kjerringåsen Alpinsenter går denne vinteren mot årets beste sesong på flere år. Både svensker og Oslo-folk vinner veien til den populære skibakken.

 

– Årets sesong har vært godt besøkt, kommenterer Skaar.

Men for dem som ikke foretrekker nedoverski, så er det gode forutsetninger for dem som sverger til langrennsski.

Åpent på Harehjellen

For i Harehjellen ved Harehjellhytta i Trøsken finnes det nykjørte løyper. Det meldes også om flotte forhold.

I tillegg vil Harehjellhytta holde åpen for servering alle dager bortsett fra torsdag den kommende uka. Her er det viktig å sjekke føreforhold og åpningstider med Trøsken IL.

 

Sarpingene må heller ikke nøle med å finne fram skøytene. Sarpsborgs kunstisbane holdes nemlig åpen ut februar – avhengig av værforholdene.

Aktiviteter innendørs

Mangler du hjelm, skøyter eller annet utstyr, kan dette lånes gratis hos Skattekammeret til kommunen, som ligger i Nansens gate 6 i sentrum.

For dem som trives best innendørs, finnes det en rekke aktivitetstilbud å foreta seg. Barn i alderen 6–9 år kan for eksempel delta på bibliotekenes lesestunder. Fritidsklubbene tar heller ikke ferie og svømmehallen i Sarpsborg sentrum er åpen på dagtid.

Ved Ungdommens kulturhus i Østre bydel vil det blant annet arrangeres flere workshops i vinterferien for dem som har meldt seg på Ungdommens kulturmønstring.

Kino og bowling

Stikker du til Inspiria Science center vil det være mulighet for å oppleve utstillingen Prosjekt Fantasi. Prosjektet ble til gjennom en konkurranse der barn og unge ble oppfordret til å finne opp morgendagens oppfinnelser.

I Olavs Hall på Borgarsyssel museum vil det også skje noe for enhver smak. De har åpent alle dager gjennom uka.

 

Ellers holder Sarpsborg kino, Escape History Sarpsborg, Eventyrfabrikken, Sarpsborg bowlingssenter og Førtito Bar & Bowling åpent hver dag.

Tilbringes ferien i Sarpsborg, er det med andre ord ingen grunn til å sitte hjemme i sofaen den kommende uka.