Klarte ikke å ringe på hos alle husstander, men Sarpsborg samlet likevel inn et fint beløp

GAVMILDE SARPINGER: Sarpsborg kommune havnet på åttendeplass over de kommunene som ga mest til årets fasteaksjon. Det kan årets konfirmanter og kateket Kristin Tollefsen (til høyre på fremste rad) juble over.

GAVMILDE SARPINGER: Sarpsborg kommune havnet på åttendeplass over de kommunene som ga mest til årets fasteaksjon. Det kan årets konfirmanter og kateket Kristin Tollefsen (til høyre på fremste rad) juble over. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Nylig gikk Kirkens Nødhjelps fasteaksjon av stabelen. Så mye samlet sarpingene inn.

DEL

Konfirmanter, konfirmantforeldre og voksne fra menighetene var ute med bøsse 8. og 9. april.

– Målet var å samle inn penger til rent vann til mennesker som bor i tørke- og/eller flomutsatte områder i verden. Urent vann tar flere liv enn krig og konflikt, sier Ragnhild Stranden, diakon i Sarpsborg menighet, til SA.

Rent vann til 1771 mennesker

I år ble det samlet inn 354.246 kroner i Sarpsborg kommune. Dette gir varig rent vann til 1771 mennesker. Tune krets bidro aller mest - med 70.000 kroner.

I fjor ble det samlet inn 359.159 kroner i Sarpsborg i det som er landets nest største innsamlingsaksjon etter TV-aksjonen fra NRK. At beløpet er noe lavere i år, har trolig naturlige årsaker, forteller Stranden:

– Vi klarte dessverre ikke å dekke alle rodene. Om noen ikke fikk gitt, er det fortsatt muligheter for å gi, sier hun, som ønsker å rette en stor takk til alle som har bidratt under årets aksjon.

Økning på landsbasis

På landsbasis dro aksjonen inn mer penger i år enn i fjor. Alle tall er ikke innrapportert enda, men prognosene tilsier at resultatet på landsbasis lander på rundt 32,5 millioner kroner. Det opplyser regionskoordinator Mona Bøe.

Slik er Sarpsborg-summene fordelt:

Varteig: 35.000 kroner

Hafslundsøy: 18.500 kroner

Hafslund: 38.500 kroner

Skjeberg: 26.000 kroner

Ullerøy: 8.000 kroner

Ingedal: 8.000 kroner

Tune: 70.000 kroner

Greåker: 61.500 kroner

Holleby: 10.000 kroner

Solli: 7.500 kroner

Sarpsborg frikirke: 6.500 kroner

Sarpsborg: 63.500 kroner

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken