Gå til sidens hovedinnhold

Kommunedirektøren i SA-podden: – Vi planlegger for måneder framover i tid

Artikkelen er over 1 år gammel

Petter Kalnes har hatt besøk av kommunedirektør Unni Skaar og ordfører Sindre Martinsen-Evje i denne utgaven av SA-podden. Sistnevnte er stolt av sarpingene i en vanskelig tid.

Med god avstand mellom mikrofonene og Antibac lett tilgjengelig tok Skaar og Martinsen-Evje turen til SA-podden.

– Vi har det hektisk. Det er litt virkelighetsfjernt og hele situasjonen er litt surrealistisk, innleder Unni Skaar.

Hør SA-podden her:


Hør SA-podden på Spotify ved å klikke her

Hverdagshelter

Sindre Martinsen-Evje er opptatt av å skryte av hverdagsheltene i den usikre situasjonen befolkningen nå befinner seg i.

– Jeg blir veldig stolt og glad over sarpingene som tar vare på hverandre og viser omtanke. Stort sett gjør alle som de får beskjed om av kommunen og myndighetene. Det er viktig for å komme raskest mulig ut av denne situasjonen, sier ordføreren.

– Vi må også takke de som sitter i kassa på butikken og de som er sjåfører. Her er alle hverdagshelter, og de har jeg veldig lyst til å si tusen takk til, fortsetter han.

– Kommunene driver Norge

Unni Skaar slår fast at det viktigste i denne situasjonen er liv og helse.

– Vi er i den samme situasjonen alle sammen. Hvem som helst kan bli syke. De mer langsiktige tingene som næringsliv og økonomi må vi ta etter hvert, men nå er det først og fremst liv og helse det dreier seg om, sier hun.

På spørsmål og hun er fornøyd med hjelpen fra regjering og storting, svarer Unni Skaar slik:

– Kommunene trår til og driver Norge. Det er kommunene som har tjenestene nær folk, og kommunene fungerer i mine øyne bra.

Planlegger måneder fram i tid

Når det gjelder hvilket tidsperspektiv Sarpsborg kommune jobber med i denne unntakstilstanden, sier Skaar at de legger planer som gjelder for måneder framover i tid.

– Jeg skal ikke spå når det gjelder smitte. Hvordan dette utvikler seg er det ingen som vet. Vi planlegger for måneder framover i tid, sier kommunedirektøren.

Sarpsborg skal bestå

Avslutningsvis sier Sindre Martinsen-Evje følgende:

– Ved å vise omsorg, må vi holde avstand. Historisk har byen blitt brent og rast ut i fossen, men Sarpsborg har bestått. Det skal vi gjøre nå også, og denne krisen skal vi håndtere så godt vi kan.

Dette og mye mer kan du høre i denne utgaven av SA-podden.

Kommentarer til denne saken