Kommunen med gladnyhet: Nå lempes det på restriksjoner

STERKE TILTAK: Helsesjef Øivind Werner Johansen opplyser at det vil være mulig å besøke beboere i bofellesskap, men at det på grunn av smittefare vil være sterke restriksjoner på besøk.

STERKE TILTAK: Helsesjef Øivind Werner Johansen opplyser at det vil være mulig å besøke beboere i bofellesskap, men at det på grunn av smittefare vil være sterke restriksjoner på besøk. Foto:

Sarpsborg kommune innfører tiltak slik at pårørende kan få besøkt sine nære familiemedlemmer i bofellesskap. Det er fortsatt besøksforbud ved sykehjemmene.

DEL

Det melder Sarpsborg kommune på sine nettsider torsdag.

12. mars ble det innført totalt besøksforbud på alle helseinstitusjonene og bofellesskapene i Sarpsborg kommune. Torsdag lemper helsesjef Øivind Werner Johansen på dette etter nye retningslinjer og anbefalinger fra helsemyndighetene.

– Det vil bli til dels sterke restriksjoner på besøk, sier helsesjefen til kommunen sine nettsider.

Dette innebærer blant annet en begrensning i antall besøkende og en presisering av at alle besøk skal foregå i beboernes leiligheter.

– Mange av brukerne i bofellesskapene er i risikogruppene og en smitte av korona-virus kan gi økt risiko for alvorlig sykdom. Det er derfor viktig å fortsatt vise stor aktsomhet, særlig knyttet til hånd- og hostehygiene. Det er også viktig at personer med forkjølelsessymptomer holder seg hjemme, sier helsesjef Øivind Werner Johansen som gjentar at det ikke anbefales bruk av smittevernutstyr hvis ingen er mistenkt eller bekreftet smittet.

Sarpsborg kommune har oppdatert de nye anbefalingene ved besøk i bofelleskapene på sine nettsider. Reglene gjelder for alle bofellesskapene i boveiledningstjenesten, samt bofellesskapene Haugvoll, Valaskjold, Tuneveien 20, Karl Johansgate, Thranesgate, Eplehagen og Kurland.

Totalt besøksforbud opprettholdes for Helsehuset og sykehjemmene Tingvoll, Kurland, Borgen, Kruseløkka, Haugvoll og Valaskjold, samt Prestekragen barnebolig, melder kommunen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken