Trøkk rocket igjen Glenghuset i jula

Å servere rockelåter 1.juledag er blitt en tradisjon med suksess for det lokale bandet Trøkk.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

At første juledag skal være en rolig helligdag, er slettes ikke noen selvfølge lenger. Det er blitt en tradisjon for mange å gå ut denne dagen og mange finner veien til Glenghuset hvor det lokale bandet Trøkk år etter år byr på rockecover av kjente artister. Og behovet for å slippe rockefoten løs er visst tilstede, for igjen var konserten helt utsolgt.

140 publikummere fikk svingt seg rundt på dansegulvet til den ene rockelåta etter den andre. For noen er det tradisjon, for andre en ny opplevelse. Det sistnevnte gjaldt blant annet Jorid Dagfinrud Øiestad og Siw Roppestad som hadde funnet veien helt fra Sandnes og USA.

– Dette er veldig bra, og det er gøy med coverlåter. Og når man ser på aldersspennet så ser man at her er det både unge og gamle samlet, sier Siw.

– Vi har kommet for å høre Trøkk, og vi er imponert over konserten. Jeg syns høydepunktet til nå har vært "Summer of 69" og "Sex on fire".

– Årets høydepunkt

Jorid Dagfinrud Øiestad og Siw Roppestad lot seg imponere av det Trøkk leverte første juledag i år

Jorid Dagfinrud Øiestad og Siw Roppestad lot seg imponere av det Trøkk leverte første juledag i år Foto:

Og det var flere publikumsfavoritter i repertoarutvalget bandet bød på. Trøkk åpnet kvelden med "I am the one and only" og deretter fulgte kjente låter fra artister som CC Cowboys, Midnight Oil, Adele, Jan Teigen, DumDum Boys og The Kids. Og det ble både dans, allsang og hender i været ved flere anledninger utover kvelden. Trøkk viste at Adele og Lady Gaga med en touch av rock fungerte så det suste.

– Vi har opplevd de siste fire åra at det har vært fullt på denne konserten, og at det stadig kommer flere tilhørere. For oss i Trøkk er dette årets høydepunkt. Dessuten er Glenghuset et flott sted med intimitet å spille, forteller keyboardist i bandet, Bjørnar Olsen.

Dette blir på en måte en julefeiring hvor man kan glemme jula litt.

Bjørnar Olsen, keyboardist i Trøkk.

– Lov å gå ut første juledag

Trøkk er et rockecoverband som startet opp i 2008 og som satser på å skape partystemning med kjente og allmennvennlige rockecover. De siste årene har de satset enda mer på et publikumsvennelig repertoar, og Bjørnar røper i pausen at det blir enda mer allsangfaktor i andre avdeling av konserten.

På spørsmål om hvorfor han tror 1.juledagskonseptet slår an, har han følgende teori:

– Jeg tror mange kommer fra dager med mye familietradisjoner, og ønsker å komme ut og treffe venner og kjente. At man liksom er litt metta på familie og jul. Så dette blir på en måte en julefeiring hvor man kan glemme jula litt.

Og skal vi tro Siw Roppestad, er nok ikke teorien helt feil:

– Nå har det vært mye tradisjoner og familie i noen dager, og da er det lov å gå ut første juledag! smiler hun.

Trøkk på Glenghuset

For sjette året på rad arrangerer Trøkk konsert 1.juledag på Glenghuset.

Bandet i år bestod av: Johan Dagfinrud (vokal/munnspill), Thomas Engebretsen (gitar), Till Forsberg (gitar), Bjørnar Olsen (keyboard), Christer Larsson (bass) og Thomas Hauge (trommer).

Bandet ble stiftet i 2008, og er et rockecoverband som satser på å spille opp til fest i alle anledninger med kjente, publikumsvennlige rockelåter.

Artikkeltags