Gå til sidens hovedinnhold

Lover vellyd i kirken

Artikkelen er over 3 år gammel

Jens Martin Hjelmark har i mange år vært en tro tjener for Sarpsborg kirke. Men søndag er det kirketjenerens sønn, Anders Hjelmark, som spiller hovedrollen under kirkekonserten der også kantor Carl-Andreas Næss er viet en sentral plass.

27 år gamle Anders Hjelmark har gjennom flere år stått på ulike musikalske scener. Han har bidratt under konserter og veldedighetsarrangementer. I tillegg har han sunget i en rekke vielser. Men nå er tiden altså moden for at han selv inviterer til konsert. Og med seg har han musikere plukket fra øverste hylle.

– Jeg har lenge hatt lyst til å ha min egen konsert for å kunne formidle musikken jeg er så glad i. I et håp om kunne skape den stemningen, roen og pulsen jeg gjerne vil, har jeg fått med et knippe eminente musikere, forteller unge Hjelmark.

 

Hyggelig å spille sammen

I nevnte kategori inngår kirketjener Hjelmark, som er kjent som en dyktig pianist også langt utenfor kirkens trygge og solide vegger.

– Det betyr mye for meg å kunne gjøre dette sammen med pappa. Vi har mye felles tanker rundt dette med musikk, forklarer Anders Hjelmark til bifallende nikk fra pappa Jens Martin.

Selv om det er Sarpsborg kirke som er arena vil det handle om langt mer enn tunge salmer søndag kveld.

– Ja, det blir et variert repertoar med viser, salmer og ballader. Alt fra Coldplay til musikk komponert av kirkens egen kantor Carl-Andreas Næss, opplyser Hjelmark junior.

Nettopp Næss er selve hjertet i det pulserende musikklivet i og rundt Sarpsborg kirke.

– Mye av det han har komponert er ikke utgitt. Jeg tror folk vil bli overrasket å høre hvor mye bra og spennende materiale han har på lager, forteller Anders Hjelmark.

Noe av nevnte musikk, vil bli framført søndag. Bak noen tekstene står Grethe Myhre Skottene.

Gjesteartister

Bandet under kirkekonserten består, foruten Jens Martin Hjelmark på klaver og Carl-Andreas Næss på orgel, av Ketil Furberg Henriksen perkusjon, Terje Støldal bass og Jon Erik Gretland gitar. Lyden tar Tommy Gundersen seg av.

Men også et par gjesteartister er på plass. Lotte Karlsen er blant dem. Hun vil synge duett sammen med Anders Hjelmark.

– I tillegg har jeg med en kamerat som skal synge. Både Lotte Karlsen og Niklas Skjelin vil bidra med sitt for at dette skal bli en minneverdig og flott konsertkveld for tilhørerne. Selv gleder jeg meg veldig, men jeg er også spent. Ikke minst på om det kommer en del mennesker for å høre på, avslutter mannen. Som altså debuterer med egen kirkekonsert søndag kveld.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.