Det er tidligere toppsyklist Dag Erik Pedersen og hans kone Ania Veliz som står bak «Granfondo Don Pedro».

– Sammen med Sarpsborg 08, iSarpsborg, Nordkapp og resten av byens næringsliv drømmer vi om å få med hele Sarpsborg på det vi kaller «Årets viktigste sykkeltur». Det koster 500 kroner å være med og alle inntektene går uavkortet til Kreftforeningen. Etterpå blir det tidenes afterbike på torget med D. D. E fra klokken 15.30.

Det bekrefter Dag Erik Pedersen på telefon overfor Sarpsborg Arbeiderblad fredag ettermiddag.

– Det blir storskjerm, i tillegg til full D.D.E-konsert der publikum vil høre kjente og kjære D.D.E-hits, opplyser Pedersen videre.

Det er rett og slett helt rått!

Marit Bjørnland, daglig leder for iSarpsborg.

«Granfondo Don Pedro» ble arrangert for første gang i Larvik for fire år siden. Etterpå har det vært ritt også i Bergen og Oslo. Nå kommer de til Sarpsborg for første gang lørdag 9. september.

– Det er ikke et sykkelritt, men derimot et lavterskelritt hvor det er tilbud til alle som ønsker å sykle det vi kaller for «årets viktigste sykkeltur», sier Pedersen.

Jubler for trønderrock

Marit Bjørnland, daglig leder ved iSarpsborg er i lykkerus etter at hun fikk vite at D. D. E skal avholde gratiskonsert på torget.

– Det er rett og slett helt rått, sier Bjørnland og jubler.

Bjarne Brøndbo, vokalist i D.D.E lover at de skal skape folkefest for sarpingene på torget lørdag 9. september.

– Dette blir tidenes gavepakke til alle som ønsker å høre på, og vi ønsker å skape folkefest og god familiehygge, sier Brøndbo til Sarpsborg Arbeiderblad.

Vokalisten sier videre at D.D.E har gjort tilsvarende oppdrag i både Larvik og Oslo i forbindelse med arrangementet til Pedersen, og at de gleder seg til å komme til solbyen Sarpsborg.

– Vi lander med privatfly på Rakkestad flyplass, og kjører ned til Sarpsborg for å spille gratis utekonsert. Jeg synes det er greit å gjøre en konsert som ikke er så kommersiell i den forstand, fordi det blir ikke masse røyk og lys på scenen. Det blir bare full trøkk og god stemning med kjente og kjære D.D.E-hits, påpeker Brøndbo.

Nå håper Bjørnland at de kan skape en folkefest i Sarpsborg lørdag 9. september.

Håper på folkefest

– Start og målgang er ved torget, og jeg håper vi kan samle over 1.000 deltakere, sier hun.

Den ene løypa skal gå gjennom Kulåsparken, og den andre skal gå rundt Tunevannet.

 

Tidligere toppsyklist Pedersen er strålende fornøyd med mottakelsen de har fått i Sarpsborg, og roser både Sarpsborg 08, iSarpsborg og byens næringsliv.

– Jeg synes det er helt fantastisk at alle er så positive, og det skal ikke legges skjul på at hele Østfold er invitert til folkefest i Sarpsborg den dagen. Jeg gleder meg utrolig masse til dette, understreker en entusiastisk Dag Erik Pedersen.

Alle kan komme

Trønder-gruppa D.D.E skal avslutte «årets viktigste sykkeltur» med et smell på torget, og Pedersen håper alle som har mulighet ønsker å komme.

– Absolutt alle er hjertelig velkomne til å enten delta på sykkelturen eller konserten, avslutter Dag Erik Pedersen overfor avisen fredag.

«Granfondo Don Pedro»

  • Arrangeres for femte året på rad, men første gang i Sarpsborg lørdag 9. september.
  • Alle pengene går uavkortet til Kreftforeningen.
  • Trønder-gruppa D.D.E lover å skape liv under Afterbike-arrangementet på torget fra klokken 15.30 samme dag.
  • Hvem som helst kan melde seg på sykkelrittet, som har start- og mål på Sarpsborg torg.
  • Tidligere toppsyklist Dag Erik Pedersen og hans kone Ania Veliz står bak «Granfondo Don Pedro» arrangementet.
  • I Sarpsborg er sykkelrittet et samarbeid mellom Sarpsborg 08, iSarpsborg og byens næringsliv.