Veteraner blåser året rundt

BLÅSER HELE TIDEN: Korpsleder og klarinettist Øivind Klemetsen (t.v.), tubaist Willy Bach, dirigent Ingar Hansen og trompetist Sissel Kjelsen (t.h.) har hatt et hektisk år. Nå er de klare for flere spilleoppdrag.

BLÅSER HELE TIDEN: Korpsleder og klarinettist Øivind Klemetsen (t.v.), tubaist Willy Bach, dirigent Ingar Hansen og trompetist Sissel Kjelsen (t.h.) har hatt et hektisk år. Nå er de klare for flere spilleoppdrag. Foto:

Hittil i år har Sarpsborg veterankorps unnagjort 11 spilleoppdrag, og de er langt fra ferdige. Nå retter de fokuset mot høstkonserten i Greåker Musikkhus søndag 1. oktober.

DEL

Årlig holder Sarpsborg veterankorps rundt 3–4 konserter, men i år har det vært annerledes.

– Det har vært et rimelig hektisk år for oss, og vi har blitt engasjert av flere foreninger til å spille både på dagtid, forteller leder i veterankorpset, Øivind Klemetsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Historien til Sarpsborg veterankorps strekker seg helt tilbake til 1979. Opprinnelig hadde korpset sitt utspring fra Sarpsborg ungdomskorps, men i dag kommer medlemmene fra flere korps i Sarpsborg-distriktet.

Vi har fått med oss Lørenskog veterankorps, og vi kan love en konsert der vi blant annet skal spille flere marsjer og annen tradisjonell korpsmusikk, dessuten får publikum anledningen til å bli med på allsang.

Ingar Hansen, dirigent i Sarpsborg veterankorps.

– Vi er en munter gjeng som har mange oppdrag gjennom året. Vi er fulltallige på nesten hver øvelse, i tillegg møter nesten samtlige opp på hvert eneste spilleoppdrag, sier Klemetsen.

– Vi er nesten bare pensjonister, så vi har kapasitet til å ta spilleoppdrag nesten hele tiden, humrer han.

Mange oppdrag igjen

Veterankorpset består av 28 godt voksne medlemmer som møtes til faste øvelser i musikkhuset på Opsund annenhver uke.

I høst ligger den muntre gjengen i Sarpsborg veterankorps ikke på latsiden. Fra før har veterankorpset hatt 11 spilleoppdrag. Nå skal de gjennom seks ulike spilleoppdrag før året er omme.

- Vi har mange oppdrag igjen, påpeker Klemetsen.

Korpset har noen faste spilleoppdrag i løpet året. Blant annet på Borgen sykehjem til påske og jul. For et par år siden børstet de støvet av en gammel tradisjon med bykonsert i Kulås-paviljongen. Nevnte bykonsert ble gjennomført også i år.

Får besøk fra Lørenskog

Nå ser korpslederen fram til en travel høst med hovedfokuset rettet mot høstkonserten søndag 1. oktober.

Det blir et variert repertoar kan dirigent Ingar Hansen fortelle.

– Vi har fått med oss Lørenskog veterankorps, og vi kan love en konsert der vi blant annet skal spille flere marsjer og annen tradisjonell korpsmusikk, dessuten får publikum anledningen til å bli med på allsang, understreker Hansen.

– Vi gleder oss til konserten 1. oktober, og solist for kvelden er musiker Bjørnar Spydevold, tilføyer Klemetsen. 

Spydevold skal for øvrig gjeste flere av spilleoppdragene til Sarpsborg veterankorps i løpet av høsten.

Sarpsborg veterankorps

  • Etablert i 1979.
  • Opprinnelig hadde korpset sitt utspring fra Sarpsborg ungdomskorps.
  • Teller i dag 28 aktive medlemmer.
  • Øver i det gamle musikkhuset på Opsund.
  • Ingar Hansen er dirigent.
  • Neste konsert er på Bøndernes Hus i Råde søndag 17. september.
  • Søndag 1. oktober holder de sin største konsert i musikkhuset på Greåker med Lørenskog veterankorps.

Artikkeltags