Fengsles etter innbruddsraid - mistenkt for flere tyverier

NEKTER: De to rumenske mennene som knyttes til denne kassebilen, som ble beslaglagt ved Eidet natt til i går, nekter kjennskap til innbruddsraidet i dette området natt til i går. Senere i dag blir begge framstilt for varetektsfengsling i Sarpsborg tingrett.FOTO: GEIR BJØRNSTAD

NEKTER: De to rumenske mennene som knyttes til denne kassebilen, som ble beslaglagt ved Eidet natt til i går, nekter kjennskap til innbruddsraidet i dette området natt til i går. Senere i dag blir begge framstilt for varetektsfengsling i Sarpsborg tingrett.FOTO: GEIR BJØRNSTAD

Artikkelen er over 3 år gammel

De to rumenerne som er siktt for et innbruddsraid natt til i går, blir framstilt for fengsling i Sarpsborg tingrett i dag.

DEL

De to rumenske mennene på henholdsvis 21 og 29 år ble pågrepet hver for seg etter en omfattende politiaksjon i området Stikkaåsen/Eidet natt til i går og i går morges. Flere politipatruljer, hundeførere og politihelikopteret deltok i aksjonen som kom i stand etter at politiet mottok et tips om en mistenkelig hvis kassebil i området.

Kjenner hverandre likevel

Politiaksjonen avdekket at flere eiendommer hadde vært utsatt for gove tyverier, ved at tyvegods hadde blitt stablet utenfor boder, garasjer og låver – klart for å bli avhentet.

De to rumenske mennene nektet innledningsvis for i det hele tatt å kjenne hverandre. Konfrontert med politiets funn, fikk imidlertid pipa en annen lyd, og de har i avhør forklart at de kjenner hverandre.

De stiller seg imidlertid fullstendig uforstående til at de skal ha stått bak noe innbruddsraid i det samme området der det ble pågrepet og den hvite Mercedes Sprinter-en ble funnet.

Uforstående til siktelsen

– De nekter for å ha noe med tyveriene å gjøre, og stiller seg uforstående til siktelsen, sier politiførstebetjent Daniel Wallin Holm i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad fredag formiddag.

De to rumenerne ble avhørt torsdag, og senere i dag blir de framstilt for varetektsfengsling i Sarpsborg tingrett.

Ifølge Wallin Holm er de foreløpig siktet for fire grove tyverier, men politiet tror siktelsen vil bli utvidet.

– Vi mistenker at de står bak flere forhold i Sarpsborg før jul og tidligere i høst. Dette er noe vi nå etterforsker med full tyngde, og vi regner med at siktelsen mot de to vil bli utvidet, sier politiførstebetjenten.

Bistand fra Kripos

Politiet er tydelige på at de to rumenerne er mobile vinningskriminelle, såkalte mvk-ere, og har nå bedt Kripos om bistand for å bringe klarhet i om de to tidligere er domfelt i andre land.

– Etterforskning av mobil vinningskriminalitet er ressurskrevende, men vi har gode spor som vi nå følger opp. Blant annet har vi mottatt tips angående den hvite kassebilen som er observert andre steder i Sarpsborg og vi er interessert i flere tips om denne bilen, sier Wallin Holm.

- Mistenker dere at det var flere personer med på innburddsraidet, men som ikke er pågrepet?

- Det er ingen holdepunkter for at det var flere med på disse tyveriene enn de to som er pågrepet, men vi kan selvsagt ikke utelukke at de har samarbeidet med andre ved andre forhold. Det er slik mobile vinningskriminelle jobber, sier Daniel Wallin Holm.

Begrunnelsen for varetektsfengsling av de to er at politiet mener det foreligger fare for bevisforspillelse dersom de blir satt på frifot.

Artikkeltags