Advarer mot handlende sykepleier

ADVARER: Terje Bøe i Sarpsborg politiet mot en falsk sykepleier som var på Alvim fredag formiddag.Jarl M. Andersen

ADVARER: Terje Bøe i Sarpsborg politiet mot en falsk sykepleier som var på Alvim fredag formiddag.Jarl M. Andersen

Artikkelen er over 3 år gammel

Den falske sykepleieren som oppsøkte et eldre ektepar på Alvim i formiddag, bommet fullstendig på timingen.

DEL

Ved 12-tiden i formiddag fikk det eldre ekteparet på Alvim besøk på døren av en kvinne som utga seg for å komme fra hjemmesykepleieren.

Nettopp vært der

Henvendelsen skjedde ved at kvinnen tok direkte kontakt med ekteparet ved å ringe på uten at de hadde noen avtale om et slikt hjemmebesøk.

Men kona ante ugler i mosen, ettersom den virkelige hjemmesykepleieren nettopp hadde vært på besøk og gjort de nødvendige tjenestene overfor ekteparet, og hun ga den falske sykepleieren beskjed om dette.

Deretter forsvant den falske sykepleieren, om oppgis å være høy, mørk, kraftig og snakket gebrokkent norsk.

– Hun blir beskrevet å være utenlandsk. Hun hadde også på seg et skilt hvor det står «sykepleier» og et bilde av seg selv. Dette er en framgangsmåte vi ikke har sett tidligere, sier politiførstebetjent Terje Bøe i Sarpsborg-politiet til Sarpsborg Arbeiderblad.

Har blitt rundstjålet

Flere eldre i Sarpsborg har de siste årene blitt oppsøkt av falske pleiere, og i flere tilfeller har det skjedd at de eldre har invitert dem inn, og endt opp med å bli frastjålet store verdier. I dette tilfellet slapp altså den falske sykepleieren aldri inn i ekteparets hjem.

– I dette tilfellet opplyste den falske sykepleieren at hjemmesykepleien hadde innført en ny tjeneste, som går ut på at de nå kan dra ut for å handle for dem som trenger bistand til dette. Dette er selvsagt ikke arbeidsoppgaver som hjemmesykepleiere utfører, og det er all grunn til å advare folk mot å la seg friste av et slikt tilbud, sier Bøe, og tenker med gru på hva som kan skje dersom noen godtroende utleverer for eksempel bankkort og kode til en slik falsk pleier.

Ville sjekke innemiljøet

Det eldre ekteparet på Alvim er ikke de eneste som i løpet av fredag ble oppsøkt av personer som kan mistenkes for å være ute etter alt annet enn å hjelpe andre mennesker.

Like etter klokka 11.30 fredag meldte Østfold-politiet på Twitter at to boliger på Grålum hadde hatt besøk av en mann som utga seg for å være fra et firma som skulle måle innemiljøet. Politiet opplyser at mannen ikke ble sluppet inn i noen av boligene.

– Politiet fraråder beboere å slippe inn personer som ikke kan legitimere seg med navn og firma, formante Østfold-politiet på sin Twitter-konto fredag.

Artikkeltags