Politiet intensiverer patruljeringen rundt jernbanestasjonen

BLE RANET: To menn og en kvinne, ingen av dem bosatt i Sarpsborg for øyeblikket, ble natt til søndag ranet av maskerte menn i nærheten av jernbaneundergangen ved Glengshølen. Tre menn har erkjent ranet.FOTO: JARL M. ANDERSEN

BLE RANET: To menn og en kvinne, ingen av dem bosatt i Sarpsborg for øyeblikket, ble natt til søndag ranet av maskerte menn i nærheten av jernbaneundergangen ved Glengshølen. Tre menn har erkjent ranet.FOTO: JARL M. ANDERSEN

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet vil nå sette inn ekstra innsats i området der det er begått to personran i løpet av den siste måneden.

DEL

Tre av de seks som natt til søndag ble pågrepet for å ha ranet en kvinne og to menn i nærheten av jernbaneundergangen ved Glengshølen, har erkjent befatning med ranet.

De tre, som er i alderen 20–23 år tilsto å ha vært med på ranet i politiavhør allerede på søndag. De tre yngste som ble pågrepet for ranet, som er i alderen 15–19 år, er ikke lenger siktet i saken.

Alle de seks, også de som har erkjent delaktighet i ranet, ble løslatt søndag kveld.
Det faktum at ranerne ble løslatt under ett døgn etter pågripelsen har ført til reaksjoner på SAs kommentarfelt og på sosiale medier.
 

Ikke gjentakelsesfare

Bakgrunnen for at de ble løslatt er at politiet ikke mener det foreligger bevisforspillelsesfare eller gjentakelsesfare.

LES OGSÅ: Alle seks løslatt etter ranet

– For å varetektsfengsle personer som er siktet i en straffesak, er det vilkår som må oppfylles. Nå foreligger det en tilståelse i saken, politiet har beslaglagt våpenet som ble brukt og tyvegodset er kommet til rette. Sånn sett foreligger det ikke fare for bevisforspillelse i vår sak. To av dem som er siktet i saken, har ingen uoppgjorte saker å svare for fra tidligere, og det foreligger sånn sett ikke noen klar gjentakelsesfare når det gjelder disse. Politiet er nødt til å følge norsk lovgivning når det gjelder varetektsfengsling. Varetektsfengsling er ikke det samme som straff, det er et middel politiet kan bruke i etterforskningen av straffesaker. Disse personene vil få sin straff når sakene kommer opp for retten, sier krimsjef Kai Andersen i Sarpsborg-politiet til SA.
 

Stort apparat i sving

Helgens ran var det andre personranet i dette området siden nyttår. Fredag 2. januar ble en kvinne overfalt og ranet rett utenfor Sefa-bygningen. Politiet iverksatte en omfattende etterforskning og pågrep til sammen fire tenåringen tre uker senere.
Krimsjef Kai Andersen liker svært dårlig at det begås slik alvorlig kriminalitet i Sarpsborg.

LES OGSÅ: Fire ranssiktede tenåringer pågrepet

– Vi jobber nå med å kartlegge miljøene som de som nå er siktet for personranene i Sarpsborg kommer fra. Vi har ikke holdepunkter for å si at det eksisterer et ransmiljø i Sarpsborg, men vi vet at de som ble pågrepet i helgen har kjennskap til de som ble tatt for det andre ranet tidlig i januar og også til de som er siktet for ranet av bensinstasjonen YX i Kirkegata sist sommer. Vi har nå et stort apparat bestående av politiet, Utekontakten og barnevernet i sving for å jobbe opp mot disse personene, så må vi bruke de midlene vi kan for å kvele det som eventuelt viser seg å være et gryende ransmiljø i Sarpsborg.

De to personranene med få ukers mellomrom i det samme området, gjør også sitt til at politiet i tiden som kommer vil holde dette området rundt Sarpsborg jernbanestasjon under oppsikt.
 

Norske og utenlandske

– I første omgang vil politiet intensivere patruljeringen i dette området. Ellers kan det også bli aktuelt med en befaring i området for å se på eventuelle tiltak som kan iverksettes i området, sier Andersen.
Ifølge krimsjefen er de som nå er siktet for de tre ranene i Sarpsborg siden i fjor sommer både norske og utenlandske statsborgere.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken