Serieleder Frisk Asker på bortebane. Det var lørdagens utfordring for et Sparta-mannskap som kom fra en feiende flott 4-0-seier mot Vålerenga torsdag.

Det ble spenning og nerve i Varner Arena. På stillingen 3-4 helt på tampen jaget hjemmelaget utligning, men i stedet kunne Sebastian Selin avgjøre med Spartas femte i tomt bur. Dermed kunne Sparta-spillerne slippe jubelen løs for en råsterk trepoenger.

Sparta har nå 16 poeng på åtte kamper – og er nummer to på tabellen, kun to poeng bak nettopp Frisk Asker.

Det ble kun én nettkjenning i løpet av kampens første tyve minutter – og den var det gjestene fra Olavs by som ordnet. Marcus Fagerudd dro seg fint inn og plasserte pucken i nettet bak Frisk-keeper Nicklas Dahlberg da kampuret viste 13.25. Sebastian Selin hadde assist på scoringen, som kom i spill fire mot fire.

Bildeserie

Se seieren i bilder

Helt i starten av 2. periode trodde Frisk Asker at de hadde utlignet, ved Felix Girard. Pucken havnet inn mellom beina og under Sparta-keeper Tobias Normann idet han skled inn i eget mål. Avgjørelsen på isen var ikke mål. Dommerne kikket lenge på situasjonen på video, men klarte ikke å finne videobevis for at pucken var over mållinja. Dermed ble det ikke dømt mål.

Det var i stedet Sparta som fikk neste mål i kampen – og nå skjedde det mye i løpet av noen få hektiske minutter. Først fikset Henrik Knold 2-0-ledelse for Sparta på tiden 35.50, etter en fin overgang for gjestene, før Paulius Gintautas scoret Spartas tredje da han snappet opp en retur fra Frisk-keeper Dahlberg. 3-0-målet til Sparta kom da det var spilt 36.31.

Vertene svarte etter dette, i form av to kjappe mål. På tiden 38.23 ble det 1-3, signert Felix Girard, før Christian Fosse skapte ytterligere spenning igjen med 2-3-scoringen få sekunder senere – nærmere bestemt da kampuret viste 38.37.

Sparta hadde 3-2-ledelse med seg inn i garderoben etter to perioder.

Sparta fikk best tenkelig start på 3. periode. Da ordnet nemlig Martin Grönberg 4-2. Det målet scoret han ved å ta «kjøkkenveien» og sette pucken i nettet på backhand. Da var det spilt kun 55 sekunder av 3. periode.

Frisk Asker jaget redusering. De hadde klart flest avslutninger på kassa i 3. periode, men Tobias Normann leverte en meget god kamp i Sparta-buret. Imidlertid ble det ny spenning da Hampus Gustafsson satte inn 3-4 på tiden 57.56. Frisk ga alt og jaget utligning, men i stedet sørget Sebastian Selin for å sette puck nummer fem i tomt Frisk-bur på tiden 59.58.

Dermed sikret Sparta en kruttsterk borteseier mot serieleder Frisk Asker lørdag kveld.

Etter lørdagens kamp er det så duket for sesongens første lokaloppgjør for Spartas del. Torsdag 6. oktober kommer nemlig Stjernen på besøk til Sparta Amfi.

Kampfakta

Ishockey, eliteserien

Frisk Asker - Sparta 3-5
(0-1, 2-2, 1-2)
Varner Arena

Mål:
0-1 (13.25) Marcus Fagerudd (Sebastian Selin, Martin Grönberg)
0-2 (35.50) Henrik Knold
0-3 (36.31) Paulius Gintautas (Håvard Salsten, Calle Spaberg Olsen)
1-3 (38.23) Felix Girard (David Morley, Anton Holm)
2-3 (38.37) Christian Fosse
2-4 (40.55) Martin Grönberg (Sebastian Selin, Miihkali Teppo)
3-4 (57.56) Hampus Gustafsson (David Morley, Anton Holm)
3-5 (59.58) Sebastian Selin (Emil Lundberg)

Skuddstatistikk: 37-26 (12-9, 10-14, 15-3)

Utvisninger: Frisk Asker 4 x 2 min., Sparta 4 x 2 min. + 1 x 5 min. + 1 x 20 min.

Hoveddommere: Roy Stian Hansen og Marcus Vinnerborg.

Tilskuere: 1.731

Spartas lag:
Målvakt: Tobias Normann.
Førstefemmer: Marcus Fagerudd, Jonas Meisingset, Emil Lundberg, Niklas Roest og Kristian Jakobsson.
Andrefemmer: Niclas Jessesen, Miihkali Teppo, Eirik Børresen, Martin Grönberg og Sebastian Selin.
Tredjefemmer: Maksims Ponomarenko, Jesper Martinsen Lilleberg, Henrik Knold, Trym Østby og Vetle Salsten.
Fjerde løperrekke: Paulius Gintautas, Håvard Salsten og Calle Spaberg Olsen.
Syvende back: Robin Soudsky.
Ekstra løper: Sondre Ahlsen.

SA-børsen:
3 poeng:
Martin Grönberg
2 poeng: Tobias Normann
1 poeng: Miihkali Teppo