Hærverk på toalettene i Kulåsparken – stenges igjen!

HÆRVERK: Noen har gjort hærverk inne på toalettene i Kulåsparken. Nå stenger kommunen toalettene igjen.

HÆRVERK: Noen har gjort hærverk inne på toalettene i Kulåsparken. Nå stenger kommunen toalettene igjen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vandaler har igjen utført hærverk i Kulåsparken.

DEL

– Toalettene i Kulåsparken er stengt på grunn av hærverk – igjen, skriver Sarpsborg kommune på sine Facebook-sider fredag ettermiddag.

Setter opp kameraovervåkning

Hvem som har stått for ugjerningen på toalettene i Kulåsparken er ikke godt å si.

Nå har kommunen stengt toalettene for bruk.

– De vil åpne igjen, når vi har ryddet opp og reparert skadene. Kommunen kommer også til å sette opp kameraovervåkning på utsiden av bygget i Kulåsparken, sier Morten Nilsen i Sarpsborg kommune til Sarpsborg Arbeiderblad.

Det er ikke første gangen vandaler er på ferde i byens grønne lunge.

Brant to ganger i høst

Både handikaptoalettet og herretoalettet brant med ei ukes mellomrom i september i fjor. Politiet karakteriserte hendelsen som spesiell, dette fordi at det oppsto to branner på samme sted i løpet av et så kort tidsrom.

– Dette ser vi alvorlig på. Det er jo en viss fare for at noen kan bli skadet. Dessuten koster det mye å reparere skadene som oppstår i forbindelse med brannen, sa Terje Bøe til Sarpsborg Arbeiderblad den gang.

Som følge av brannskadene måtte Sarpsborg kommune stenge toalettene i Kulåsparken. Og det gikk lang tid før toalettene ble åpnet for byens innbyggere igjen. Det var først i våres at toalettene ble åpnet igjen, etter å ha blitt pusset opp i løpet av høsten og vinteren.

Hærverk flere steder i parken

Men det er ikke bare på toalettene i Kulåsparken vandaler har ramponert gjenstander de siste årene.

Blant annet har skulpturen «Råbukk» vært utsatt for hærverk en rekke ganger. Den har til og med blitt stjålet. Også lekeapparater i parken har vært utsatt for hærverk.

Artikkeltags