Ingen Høsflot Klæbo, men Sarpsborgs egen skistjerne kommer til Kulåssprinten

KULÅSSPRINTEN: Jørgen Lippert tok medaljer i junior-VM i Sveits denne vinteren. 20. mars skal han gå Kulåssprinten på hjemmebane.

KULÅSSPRINTEN: Jørgen Lippert tok medaljer i junior-VM i Sveits denne vinteren. 20. mars skal han gå Kulåssprinten på hjemmebane. Foto:

Sarpsborgs nye skistjerne, Jørgen Lippert, skal måle krefter mot blant andre OL-medaljøren Hans Christer Holund under årets skisprint i Kulås.

DEL

Lippert hanket inn medaljer i alle øvelsene i junior-VM nå i vinter.

Han kapret to bronser og ett sølv i de individuelle konkurransene i Goms i Sveits og toppet det hele med gull på stafetten. Der fikk sågar Trøsken-løperen æren av å gå sisteetappen.

20. mars kommer han til Kulåssprinten, hvor han blant annet skal prøve å slå Hans Christer Holund, som allerede har kapret en bronse i OL.

Ja fra Holund

Prosjektleder for Kulåssprinten, Kjell Erik Kristiansen, er også i Pyeongchang og følger OL tett. Han er speaker på skiskytterarenaen.

Mens han er på jobb i Sør-Korea benytter han anledningen til å promotere Kulåssprinten og sikre flere norske skiløpere til Sarpborgs store skifest.

– Jeg har jobbet enormt for å få med OL-gullvinneren på sprint, Johannes Høsflot Klæbo. Han deltok jo på Kulåssprinten i fjor. Men han skal dessverre til Kina og konkurrere og får ikke kommet til Sarpsborg, forteller Kristiansen.

Prosjektlederen er likevel overbevist om at startfeltet blir veldig bra.

– Jeg har akkurat fått ja fra bronsevinneren i skiathlon, Hans Christer Holund, som også forsøker å få med seg klubbkameraten og OL-mesteren Simen Hegstad Krüger. Holund er jo halvt østfolding også, pappa Rolf Arne var i sin tid Østfolds beste løper for Ørje IL,påpeker Kristiansen.

Bragvin Andresen på hjemmebane

Mannen som har vunnet de to siste utgavene av Kulåssprinten, Sondre Turvoll Fossli, kommer også.

Av de mer rutinerte løperne er stafett-verdensmesteren Anders Gløersen klar og Anders Aukland kommer.

Selvfølgelig skal også Ragnar Bragvin Andresen gå på hjemmebane.

– Han tar med seg seks løpere fra sitt Team Jobzone, alle løpere i toppklasse, ifølge Kristiansen.

På damesiden jobber han fortsatt med å få til et startfelt.

– Noen av de beste damene skal også konkurrere i Kina. Men vi jobber på og skal presentere et komplett startfelt i god tid før rennet 20. mars, sier Kristiansen.

Artikkeltags