Skistjernene skal gå på kortreist snø

FØRSTE SNØEN: Mandag formiddag ble den første snøen kjørt til Kulåsparken. Det er Lasse Holmen særdeles fornøyd med.

FØRSTE SNØEN: Mandag formiddag ble den første snøen kjørt til Kulåsparken. Det er Lasse Holmen særdeles fornøyd med. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Takket være Leif Skaar skal Petter Northug, Marit Bjørgen og de andre skistjernene gå på Sarpsborg-produsert snø i Kulåssprinten onsdag kveld.

DEL

Mandag formiddag startet for alvor de synlige forberedelsene til showrennet. Da kom de første lastebillassene med snø - produsert av Leif Skaar i Kjerringåsen.

Og teknisk ansvarlig Lasse Holmen har sjelden vært så glad over at det kommer snø, som akkurat nå. Han er teknisk ansvarlig for Kulåssprinten - en jobb pensjonisten gjør på dugnad. Rett og slett fordi han synes det er utrolig artig.

– Jeg har jo ringt Skaar noen ganger, og lurt på om han har snø nok til den 470 meter lange løypa. Hver eneste gang jeg har tatt kontakt, har han forsikret meg om at han kunne levere den snøen vi trenger. Og det fikk han selvfølgelig helt rett i, smiler Holmen.

Totalt er det behov for 1.200 kubikkmeter snø. Det tilsvarer minst 40 lastebillass.

Sterkt startfelt

– De må jobbe overtid både mandag og tirsdag for å få transportert all snøen fra Kjerringåsen til Kulåsparken. Det er Park & Anlegg som har påtatt seg den jobben. Det er kommuneområde teknisk som sørger for å få snøen på plass i løypene, opplyser Holmen.

Kulåssprinten trakk flere tusen tilskuere i fjor. Holmen håper på et minst like godt besøkt arrangement i år.

KOMMER: Vinterens store norske komet, Johannes Høstflot Klæbo er en av mange skistjerner som kommer til Kulåssprinten onsdag.

KOMMER: Vinterens store norske komet, Johannes Høstflot Klæbo er en av mange skistjerner som kommer til Kulåssprinten onsdag. Foto:

– Det er et minst like godt startfelt i år som i fjor. Dessuten melder de fint vær onsdag kveld, så det lover godt, sier Holmen.

På startstreken står blant andre Marit Bjørgen, Petter Northug, Maiken Caspersen Falla, Johannes Høstflot Klæbo, Emil Iversen og Finn Hågen Krogh.

Mer lys i år

Årets arrangement blir mye lik fjorårets. Det hele starter med et barneskirenn. I fjor stilte 400 barn på startstreken her, og de fikk overrakt sine medaljer av skistjernene.

– Vi har forbedret et par ting fra i fjor. Blant annet setter vi opp flere lyskastere, slik at TV-overføringen til blant annet sa.no blir bedre og at publikum ser bedre. Vi legger også ut flere duker og kunstgress, slik at det ikke skal bli så gjørmete.

Når startskuddet går for Kulåssprinten, håper Holmen at  flest mulig har funnet vei inn i amfiet. Her blir start og målgang.

Kjell-Erik Kristiansen er speaker. Etter at Kulåssprinten er ferdig, blir det afterski i regi av Sportspuben og Neptune Pub i sentrum.

Se kartet i større versjon her.

Artikkeltags