Gå til sidens hovedinnhold

– Alltid moro å være med på denne utstillingen

Artikkelen er over 4 år gammel

– Det er alltid artig å være med på denne utstillingen. På den måten får vi vist frem det vi lager, sier Sonja Nilsson.

Den maleglade Sarpsborg-kvinnen er blant utstillerne på novemberutstillingen i A-porten Kunsthus Sarpsfossen i St. Marie gate 2.

Det var liv og røre da SA var innom fredag formiddag. Da ble de siste forberedelser gjort før åpningen. Utstillingen kan oppleves lørdag 5. og søndag 6. november, samt lørdag 12. og søndag 13. november.

16 utstillere

Til sammen 16 lokale kunstnere, som bruker kunsthuset i St. Marie gate 2 året rundt, stiller ut sine arbeider i år. I tillegg til malerier kan besøkende oppleve blant annet glasskunst, systue, vikingkostymer og kurvbod.

Sonja Nilsson bidrar med typisk figurative malerier.

– Jeg liker bilder med mennesker i naturen. Slike motiver gjør meg glad. Og jeg håper jeg får solgt noen bilder i år også, sier Nilsson mens hun maler på et motiv som skal stilles ut.

Men selv om hun holder seg til en figurativ tradisjon, understreker Nilsson at det finnes noe for enhver smak på denne omfattende novemberutstillingen. Og ifølge Unni Lørdahl Rasmussen, en annen av utstillerne, er nettopp dette noe av poenget. Kunsthuset er nemlig et møtested for mange uttrykksformer og stilarter.

– Variert og spennende

– Her finner du alt mulig. Vi har ingen definerte temaer. I stedet opplever du forskjellige stiler og maleteknikker. Det er variert og spennende, sier hun.

Rasmussen opplyser at veldig mange mennesker besøker utstillingen hver høst - og hun håper naturlig nok at mange finner veien til kunsthuset også denne og neste helg.

Kommentarer til denne saken