På parkeringsplassen foran "Obs!" kjøpesenter på Tunejordet trosset besøkende overskyet vær og sure temperaturer for å komme for å se utsilte kjøretøy, med alt fra klassiske amerikanske biler til store lastebiler.

Med mat- og underholdningsboder, samt høytalere som spilte klassisk amerikansk rock fikk de besøkende noe å hygge seg med i tillegg til å se på de utstilte kjøretøyene.

Dårlig vær

Formann i Detroit Cars, Egil Berby, savnet sola på denne sure vårdagen.

- På godværsdager kan vi forvente rundt 400 biler og 1500 besøkende på arrangementet, men det blir vanskelig å si hvor mange som ønsker å trosse naturen for å komme ut hit nå, forteller Berby.

På bilmønstringen er det plass til alle bilentusitaster, hvor det blir utstilt klassiske og moderne, små og store og nylakkerte og eldre biler.

Fast besøkende

Lars og Marit utstilte Cadillacen sin på mønstringen. Det var ikke snakk om at været skulle stoppe dem.

- Vi har vært her hvert eneste år, omtrent helt siden starten. Vær er vær, det er viktig for oss å kunne møte opp og både utsille bilen vår og søtte det lokale bilmiljøet, sier Lars som ikke ville la den sure vinden hemme.

-  Arrangementet er like godt arrangert som det det var ifjor, så vi er godt forøyde med hele opplegget. Og det er et selvfølge at vi dukker opp til neste år også, opplyser Marit.

Bilentusiast

Børre Harald Refsnes fortsetter tradisjonen med å møte opp til bilmønstringen som holdes hvert år den 1. mai.

- Det er interessen min for biler som trekker meg ned hit hvert år. Arrangørerne kan jo ikke styre været, så til tross for det så er det alltid like godt organisert. Når det er en såpass billig inngang, og et godt tiltak synes jeg ikke være burde holde folk tilbake. For meg er det Alfa-Omega å komme tilbake neste år, forteller Børre.

 

Bildeserie

Bilmønstring på tunejordet - Bildeserie