Elverums Elliott ble Årets musikal

Seier og nominasjon: Musikalen «Billy Elliot», med blant andre Ann Christin Elverum, vant prisen for Årets musikal i Norge. Elverum, her på scenen i forbindelse med «Jesus Christ Superstar» på Sarpsborg scene, var også nominert iklassen for Årets musikalartist.

Seier og nominasjon: Musikalen «Billy Elliot», med blant andre Ann Christin Elverum, vant prisen for Årets musikal i Norge. Elverum, her på scenen i forbindelse med «Jesus Christ Superstar» på Sarpsborg scene, var også nominert iklassen for Årets musikalartist. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

«Billy Elliot» ble sent mandag kveld kåret til årets musikal under Musikkteaterprisen i Oslo.

DEL

Musikkteaterprisen arrangeres av Musikkteaterforum. Sarpingene Markus Rosså (13), som også går i Villekulla, og  Ann Christin Elverum spilte begge sentrale roller i oppsetningen som gikk på Sandnes kulturhus, og begge var på Chat Noir Teater i Oslo under prisutdelingen.

«Billy Elliot» var nominert sammen med «Flashdance» på Chateau Neuf, «The Phantom of the Opera» på Folketeateret og «Trollmannen fra Oz» på Riksteateret.

I forkant av utdelingen, skrev juryen dette om «Billy Elliot»-nominasjonen: «Det er all grunn til å juble over det utsøkte samarbeidet mellom regissør Jostein Kirkeby-Garstad og stykkets koreografer Maria Wulcan og Anneli Moe i denne medrivende og velspilte fortellingen om arbeiderklassegutten Billys kronglete ferd til ballettens verden. Forestillingens visjon er tydelig; Å fortelle en god historie på best mulig måte. Det gjør den med fin innlevelse, kreativitet og godt spill. De unge utøverne imponerer med troverdig og naturlig tilstedeværelse. Scenene mellom Billy og kameraten Michael får en magisk tøtsj gjennom Eric Backstrøm som alternerte med Jesper Leporanta som Billy og Markus Rosså og William Torgauten som alternerte i rollene som Michael.»

Ann Christin Elverum var også nominert i kategorien Årets musikalartist.

Artikkeltags