Og bare hittil i sommer har 336 barn registrert at de har lest drøye 1.400 bøker til sammen.

– Dette er et prosjekt jeg synes det er viktig å heie på og det er viktig å oppfordre folk til å bli med på dette. La barna lese, og la de bli lest for, så opprettholder de lesekunnskapen gjennom sommeren. En gulrot for barna er det også at de ved å registrere hvilken skole de går på, så får den skolen med de mestlesende elevene bøker for 10.000 kroner til skolebiblioteket sitt. Lesing for barn er rett og slett kjempebra, så jeg oppfordrer foreldre til å ta ansvar for og holde lesekunnskapen til barna oppe gjennom sommeren. Dette er en fantastisk måte av bibliotekene å gjøre noe viktig morsomt på, sier Therese Thorbjørnsen, leder for kultur og næring i Sarpsborg kommune.

Tirsdag denne uken hadde man avspark for Sommerles-kampanjen på Sandesundsveien barneskole, hvor en lydhør forsamling fikk mer informasjon om hva Sommerles går ut på.

– Dette handler ikke bare om å lese, men også om å være med i et spill. For hver bok du registrerer at du har lest så får du poeng og går opp i levels. I Sommerles kan du lese både vanlige bøker, e-bøker, lydbøker, tegneseriebøker, eller du kan bli lest for av noen andre. All lesing teller og gir deg poeng, informerer Tine Didriksen, ledende barnebibliotekar ved Sarpsborg-bibliotekene.

Fjerdeklassingen Noah Papp Eriksen, var blant dem som hadde planer om å lese flere bøker i sommer.

– Utover ferie og fotball, så skal jeg også få lest noen bøker. Jeg tror jeg har lest 39 bøker hittil, men i sommer skal det bli flere, sier han.

Sommerles

Sommerles er først og fremst nettbasert, det vil si at du registrerer bøker, får lesetips, løser oppgaver og kan følge med på hva vennene dine leser på nettsiden sommerles.no. Her får du også tilgang til en fantasyfortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve.

 «Sommerles» er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse. I Sarpsborg varer den fram til 31. august.

Lørdag 19.august avsluttes det hele med en festlig markering på Sarpsborg torg under årets Sarpsborgmarken. Da gjøres det stas på sommerles-barna med utdeling av is og premier.