Fotoutstilling på Storedal: – Jeg maler med lys

BILDER I NATUREN: Utstillingen "Skimt" av Rolf Sørensen viser Sarpsborgbilder på Storedal i sommer. Fra venstre: Eileen Jahren Eriksen (formidler Storedal kultursenter), Rolf Sørensen og Torill Stokkan (forfatter og kulturarbeider).

BILDER I NATUREN: Utstillingen "Skimt" av Rolf Sørensen viser Sarpsborgbilder på Storedal i sommer. Fra venstre: Eileen Jahren Eriksen (formidler Storedal kultursenter), Rolf Sørensen og Torill Stokkan (forfatter og kulturarbeider). Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det er ikke bare monumentet Ode til lys som tar for seg lysfenomen på Storedal. Rolf Sørensen leker med lys og mørke i sine fotografier som nå er stilt ut i naturskjønne omgivelser.

DEL

– Det er et privilegium å stille ut Rolfs bilder, og det tilfører anlegget noe spesielt. Det at utstillingen er her ute gjør det virkningsfullt, forteller en fornøyd Eileen Jahren Eriksen, formidler ved Storedal kultursenter.

Helt frem til Ridderdagene, som er første helga i september, skal Rolf Sørensens fotografier stå utstilt ved kultursenteret midt mellom Sarpsborg og Fredrikstad. Motivene er tatt fra nærområdene, og viser Sarpsborgs historie og omgivelser. Utstillingen har fått navnet Skimt, og ble offisielt åpnet på lørdag.

Motiver fra nærområdet

– Utgangspunktet for utstillingen er Sarpsborgs 1000-årsjubileum, og temaet er byens historie fra bronsealder og til nåtid. Jeg føler Sarpsborg er unikt i norsk sammenheng med tanke på alle fornminnene vi har rundt oss, og mange av motivene er fra her og rett i nærheten, forteller Rolf Sørensen om bakgrunnen for fotografiene og utstillingen.

INTERESSERT: Flere var interessert i å se, snakke og høre om bildene til Rolf Sørensen.

INTERESSERT: Flere var interessert i å se, snakke og høre om bildene til Rolf Sørensen. Foto:

Utstillingen finner sted både ute og inne, og bildene som er plassert ute er mulig å oppleve utenom kultursenterets åpningstider. Utstillingen har tidligere blitt holdt på Borgarsyssel i 2016 i anledning tusenårsjubileet.

– Inne er det bilder fra samtiden, mens ute er det mer naturbilder. Rolf har fremstilt Sarpsborg på en spesiell måte. Det blir både natur- og kulturopplevelse her, forteller Eileen.

Rolf har fremstilt Sarpsborg på en spesiell måte

Eileen Jahren Eriksen

Fokus på lys

Fotografiene til Rolf Sørensen er sterke i sin bruk av lys og skygge, og dette skaper en effektfull stemning i bildene og motivene.

– Jeg bruker mye lyssetting og motlys i fotografiene. Jeg maler med lys, forteller Rolf.

Og hvilket sted egner seg mer til utstillingen "Skimt" enn Storedal hvor nettopp lyset, med monumentet Ode til lys, står i sentrum?

– Fotografiene viser med sin bruk av lys og skygge mange dimensjoner, og det passer veldig godt inn her ved Storedal-monumentet. Når monumentet spiller er det nesten som om man kan høre bildene, forteller Eileen Jahren Eriksen.

"Skimt" på Storedal kultursenter

  • Består av fotografier tatt av Rolf Sørensen, bosatt på Hvaler.
  • Motivene er fra Sarpsborgområdet.
  • Utstillingen er satt sammen i forbindelse med tusenårsjubileumet og vært stilt ut en gang tidligere, på Borgarsyssel i fjor.
  • Skal være på Storedal kultursenter helt frem til første helga i September.
  • Er også å se på arrangementene "Ridderdagene" og "Fra mørke til lys" på Storedal.
  • Bilder vil være utstilt både inne og ute.

Artikkeltags