Jarl M. Andersen

Guide til festen i Hafslundparken

Fredag og lørdag er det duket for den store tusenårsfesten i Hafslundparken. Her får du en oversikt over det du trenger å vite før du ankommer parken.
Publisert

Billetter

Billetter forhåndskjøpes på nett eller i egne billettboder som ligger ved de to sykkelparkeringene. Arrangementet på dagtid er gratis, men man må ha billett for å komme inn. Konsertene på kvelden er ikke gratis, og billettene vil være dyrere i døra enn ved forhåndskjøp på nett.

Fredag

På kvelden blir det festforestilling, klokken 21.30, dørene åpner 19.30. Norsk Ungdomssymfoniorkester og korister fra hele Østfold holder utendørskonsert og fremfører verket «Carmina Burana» av Carl Orff. Flere sarpinger er med i orkesteret som blir dirigert av Lars Thomas Holm - som også er fra Sarpsborg. Kvelden avsluttes med fyrverkeri.

Adkomst

For å unngå trafikk- og parkeringskaos har arrangørene lagt opp til at man skal benytte kollektivtransport.

Bussene vil stoppe på de vanlige holdeplassene ved parkeringsplassen i Statsminister Torps vei, ved rundkjøringen etter Sarpsbrua, utenfor Hafslund kapell, rundkjøringen ved Nordbyveien og ved Hafslund skole.

SHOW: Stian Blipp vil bidra med mye underholdning og aktivitet på dagtid.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

SHOW: Stian Blipp vil bidra med mye underholdning og aktivitet på dagtid.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Det må benyttes vanlig rutebuss, og rutene er utvidet frem til midnatt. Rabbaterte billetter kan kjøpes gjennom busselskapets egen app.

For drosjer og privatbiler er det lagt opp til av- og påstigning ved parkeringsplassen ved Glomma Papp og grusplassen ved Hafslund skole. På disse plassene vil det være vakter. De som ankommer i bil og skal parkere må gjøre dette i gatene øst for skolen, eller på Navestad.

 

Sykkelparkering

Det er lagt opp til to større sykkelparkeringer. Den vestre parkeringen vil være i aleen ved parkeringsplassen i Statsminister Torps vei. Den andre vil ligge ved jordet mellom Hafslund kapell og Hafslundparken. Sykkelparkeringene vil være bemannede med vakter, og det er billettboder og toalett på disse stedene.

Innganger

Det vil være to innganger til parken. Hovedinngangen vil ha 8 sluser og vil være på vestsiden av parken, ved dyreklinikken. Den østre vil ligge nede ved dammene, med inngang fra traktorveien ned fra sykkelparkeringen. Der vil det være færre sluser.

Lørdag formiddag

Lørdag er det familiefest i Hafslundparken med underholdning og aktiviteter med Stian Blipp og alpintstjernene Axel Lund Svindal og Alexander Aamodt Kilde. Parken åpner klokken 11.00. Andre ting som skjer på dagtid er blant annet, vikingleir, eksperimenter og aktiviteter med Inspiria og Borregaard, ponniriding, sende postkort med Sarpsborg-frimerke, steke lefser og flatbrød, toving og tegnig sammen med Lykketegninger. Det vil også bli oppvisning med fallskjermhopping og chearleedere. Onkel Tuka avslutter med sitt barneshow før parken stenger.

Opptrer: Nico & Vinz  skal opptre på konserten på Lørdag.Foto: Gitte Johannessen / NTB

Opptrer: Nico & Vinz skal opptre på konserten på Lørdag.Foto: Gitte Johannessen / NTB

Det vil være kontroll av sekker og det vil ikke være tillatt å ta med egen mat eller drikke. Arrangøren ønsker heller ikke at man tar med egne stoler, men vil vise skjønn. Det er flere sitteplasser i tilknytning til matservering og enkelte arrangementer.

Handikap

Det vil bli bilparkering for handikappede på parkeringsplassen i Statsminister Torps vei. Der vil det også være mulighet for å slippe av personer som ikke kan gå fra de andre slippstedene. Det er også satt av et eget område for handikappede inne i parken. Der vil det være egen plattform med god utsikt til hovedscenen.

Toalett

Det er toaletter ved de to sykkelparkeringene. Disse vil være utenfor konsertområdet. Inne i parken er det satt opp et eget område med toaletter og vasker ved fuglehuset nedenfor dammene.

Betaling

Arrangementet er kontantfritt, men man kan bruke kontanter til å kjøpe jubileumskortet. Ellers kan man betale med alle typer kort og Vipps. Det vil også være egne køer for de som handler med Vipps.

Lørdag kveld

På kvelden er det duket for konserter. Parken åpner klokken 18.30. Kelner åpner det hele før Nico & Vinz overtar og Lionel Richie avslutter festen.

Mat

Det er ikke tillatt å ta med medbrakt mat. Det vil være salg av mat og drikke i parken.

Annen info

Konserten på lørdag kveld er ståkonsert og det er ikke ønskelig at man tar med stol. Parken vil holdes åpen frem til 01.00 for å spre trykket fra alle som skal hjem.

Artikkeltags