Går inn i et stort jubileumsår

Snart 10 år: Anne Mari Elvestad og Wanja Therese Engdal startet opp Diorama i februar 2007 og kan snart markere ti-årsjubileum.

Snart 10 år: Anne Mari Elvestad og Wanja Therese Engdal startet opp Diorama i februar 2007 og kan snart markere ti-årsjubileum. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

I februar for snart ti år siden startet Wanja Therese Engdal og Anne Mari Elvestad Diorama sang, dans og drama. Det skal markeres.

DEL

6. februar 2017 er det ti år siden Diorama sang, dans og drama ble startet. I dag har de et sted mellom 150 og 200 medlemmer i alderen fire år og oppover. I mars skal de alle være tilknyttet oppsettingen av «Alice i eventyrland», som bare er en av flere jubileumsmarkeringer som er planlagt for neste år.

– Vi ønsker å holde mange av planene for jubileumsåret tett til brystet en stund til, vi skal ha flere arrangementer i 2017. Blant annet et i februar når vi faktisk fyller ti år, og nevnte «Alice i eventyrland», som får premiere på Sarpsborg scene 30. mars, forteller Engdal og Elvestad.

Tim Burtons univers

Blir «Alice i eventyrland» selve jubileumsforestillingen neste år?

– Det er vanskelig å si, vi har leid Sarpsborg scene også en gang i oktober/november neste år, så vi får se på akkurat det. Men «Alice i eventyrland» blir en betydelig satsing for oss, med en stor produksjon både når det gjelder kulisser og kostymer. Dessuten er det et stykke som ungene her har ønsket seg, og det er et stykke med både store og små personer, så det passer for mange, sier duoen, som har sikret seg Disney-rettighetene til stykket.

Stemnings- og utseendemessig blir det også Tim Burtons univers de besøker.

- «Alice i eventyrland» er ikke gjort så ofte på scenen, og vi skjønner hvorfor etter at vi begynte å planlegge dette. Men vi er godt i gang, blant annet med spesialsydde kostymer, noe av det har vi måttet bestille fra USA, og vi har kostet på oss en ekstern scenograf, og hatt noen auditionrunder blant dem som er i Diorama. Det er viktig at alle her får bli med i oppsettingen, men akkurat i rollen som Hattemakeren skal vi få inn en profesjonell skuespiller. Det tror jeg er til inspirasjon både for oss og alle som er med i Diorama, sier Elvestad.

Luksusproblem

Stykket inneholder mange store roller, og Diorama står nå overfor et luksusproblem.

– Det er så mange flinke her. Nå har vi hatt rundt 40 jenter inne til å prøvespille som Alice, og de er råsterke alle sammen. Så det blir vanskelig å plukke ut hvem som skal få den. Og det er ikke alltid den som tilsynelatende passer best til rollen som får den. Det er også viktig at de som er med her får utviklet seg og får noe å strekke seg etter, sier Engdal.

Artikkeltags