Drømmestipend-jakten i gang

Vinnere: Book Art vant Drømmestipendet i Sarpsborg i 2014. Nå er det nye muligheter til å medle sin interesse.

Vinnere: Book Art vant Drømmestipendet i Sarpsborg i 2014. Nå er det nye muligheter til å medle sin interesse. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

100 nye kulturutøvere skal i perioden mai-juni 2017 få til sammen én million kroner i form av Drømmestipendet 2017. Søknader kan sendes inn fra nå og fram til 3. februar.

DEL

Også i år deles det ut 100 stipend à 10 000 kroner, til sammen én million kroner.

Det er kulturskolens leder i Sarpsborg kommune som er ansvarlig for å nominere unge kulturutøvere til Drømmestipendet. I kommunene gjennomføres et grundig juryarbeid før det nomineres.

Alle som ønsker å bli vurdert som drømmestipend-kandidater oppfordres derfor til å ta kontakt med kulturskolen så fort som mulig, enten du vil levere søknad eller å få mer informasjon.

– I fjor fikk Sarpsborg og trombonist Guro Kitterød stipend utdelt under KORK-konserten i parken. Vi håper vi kan få mange gode kandidater til årets pris og en ny utdeling i 2017, sier Marianne Aarum, inspektør, fløytelærer og leder MFLB, Sarpsborg kulturskole.

Fortjener anerkjennelse

Aldri har det vært gjevere å motta et Drømmestipend, ifølge stipendutdelere fra NorskTipping og Norsk kulturskoleråd, som forventer at det i år blir over 500 nominasjoner.

Og det gjøres stas også på mange av de nominerte som ikke når helt opp til stipendmålet i 2017.

– 100 utøvere får årlig tildelt velfortjente drømmestipend. Men også blant de andre nominerte er det enormt mange dyktige og glødende kulturutøvere med fine drømmer for sitt kulturuttrykk. Også disse fortjener anerkjennelse og synliggjøring for sin utøvelse, og det får de, sier Lars Emil Johannessen, prosjektleder for Drømmestipendet.

14. gang

Dette er 14. gang Drømmestipendet blir utdelt i regi av Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping.

Alle norske kommuner kan levere én nominasjon i hver av kategoriene dans, musikk, sirkus, skapende skriving, teater, visuell kunst og annet. Altså maksimalt syv nominasjoner per kommune.

Stipendmottakerne er ungdom mellom 13 og 20 år som utøver ulike kulturelleuttrykk.

«Målet med både nominasjonen og stipendet er at mottakerne skal få motivasjon til å utvikle seg videre og mulighet til å få oppfylt noen av sinekulturdrømmer. Stipendordningen er et samarbeidsprosjekt mellom Norsk kulturskoleråd og Norsk Tipping. Gjennom denne stipendutdelingen ønsker vi å synliggjørekommunenes arbeid for barn og unge. Vårt håp er at Drømmestipendet skal være verdifull inspirasjon og et viktig bidrag til å oppfylle unge kulturutøveres drømme», opplyses det i en pressemelding.

Artikkeltags