Erik-André redder musikal i Finland

Erik-André Hvidsten hopper inn i hovedrollen i "Hair" på kort varsel. Om en drøy måned er det premiére på musikalen i Finland.

Erik-André Hvidsten hopper inn i hovedrollen i "Hair" på kort varsel. Om en drøy måned er det premiére på musikalen i Finland. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Erik-André Hvidsten (38) skal på svært kort tid berge oppsetningen av musikalen "Hair" på Finlands eldste teater, Åbo Svenska teatern.

Musikalartisten skal bekle intet mindre enn hovedrollen når teppet går opp for forestillingen 13. oktober. Det var rett før helgen at hovedrolleinnehaveren plutselig måtte kaste inn håndklet og trekke seg fra rollen. Tilbake satt arrangøren med litt av et dilemma: avlyse eller finne en rutinert og ledig skuespiller. Erik-André Hvidsten fikk tilbudet, og sa umiddelbart ja. I helgen satte han seg på flyet til finland for å starte prøvene.

- Jeg synes det er fantastisk å få tilbud om en så stor rolle på nytt i Finland, sier Hvidsten i en pressemelding. Egentlig skulle han væert hjemme i Norge og blant annet jobbet med nytt plateprosjekt.

- Livet er langt, og når tilbudet er så attraktivt som dette, kan jeg jo ikke takke nei, sier han.

Suksess i Finland

Erik-André Hvidsten har opptrådt i Finland tidligere. Med suksess.

I fjor fikk han bare godord for sin hovedrolle som Cliff Bradshaw i "Cabaret" på Svenska teatern i Helsingfors. Over 14.000 mennesker så ham på scenen i denne rollen. For elleve år siden spilte han hovedrollene Jerry og Daphne i "Sugar" på Wasa teatern i Wasa, med strålende kritikker i etterkant. Hvidsten har også gjort en rekke konserter i de tusen sjøers land.

Utsolgt premiére

"Hair" åpner om en drøy måned. Derfor har sarpingen ikke svært god tid på å øve inn den forholdsvis krevende hovedrollen som Claude. Musikalen skal foregå på svensk. Premiéren er allerede utsolgt. Billettsalget til de øvrige forestillingene er godt i gang.

Rockemusikalen fra 60-tallet er en historie om politisk radikale, langhårede hippier i New York som opponerer mot det konservative establishementet. Rent konkret blir Claude dratt mellom å la seg verve til militærtjeneste og krigen i Vietnam eller å nekte verneplikten ved å forbli en del av hippiemiljøet med alt hva det innebærer.

Hektisk høst

Dette blir en hektisk høst for Erik-André Hvidsten. Foruten kjempeoppgaven har har tatt på seg i Finland, skal han jobbe med ny plate. Dessuten har han allerede booket en rekke jobber i hjemlandet utover høsten. Og ikke minst blir det juleturné i Østfold, Oslo og Akershus for fjere året på rad.

Artikkeltags