I kveld starter Festival Ø

Klare for Festival Ø: Graalum, med Magne Svendsen (fra venstre) Vegard Ulrik Johansen, Lars-Jørgen Hansen Gabestad og Ole Henrik Lund, er klare for Festval Ø i Følkets bar i kveld. Her er de på scenen i Glenghuset under veldedighetskonserten Rice Against Cancer.

Klare for Festival Ø: Graalum, med Magne Svendsen (fra venstre) Vegard Ulrik Johansen, Lars-Jørgen Hansen Gabestad og Ole Henrik Lund, er klare for Festval Ø i Følkets bar i kveld. Her er de på scenen i Glenghuset under veldedighetskonserten Rice Against Cancer. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sju konserter på en scene over to kvelder i Folkets bar.

DEL

- Det har vært et litt hektisk år, så vi har tonet festivalen ned til bare å ha en scene denne gangen, sier festivalleder Emilie Slangsvold, som fikk barn i februar.

Tidligere år har festivalen brukt både hovedscenen på Sarpsborg scene og den mindre Folkets bar samme sted. I år går alle konsertene kun i Folkets bar, med i alt sju konserter i løpet av helgen.

- I år er det med mange sarpeband, flertallet er faktisk herfra. I tillegg har vi fått med rap på programmet i år, det har vi ikke hatt så mye av tidligere, sier Slangsvold, og sikter til Sarpsborg-rapperen Adrian Toftner Kølbæk, som går under artistnavnet Pearly.

Det legges opp til ståplasser for publikum, noe som vil si at kapasiteten på Folkets bar er cirka 80 publikummere per kveld.

- Vi har faktisk solgt flere billetter på forhånd, enn vi har gjort åra før. Det kan jo ha sammenheng med at publikumskapasiteten er lavere i år, og at folk da har vært ivrigere på å sikre seg billett tidlig, sier Slangsvold.

Disse bandene og artistene spiller i løpet av helgen:

Fredag 20. april: Living Alma, Huma Luma og Graalum

Lørdag 21. april: Radio Luxemburg, Pearly, Føss og KitFai.

Festival Ø «satser på en miks av etablerte og uetablerte artister, og ønsker å samle fylkets utøvere og bransje til et felles miljø med et ønske om å løfte hverandre frem, samt bidra til kulturtilbudet ved å tilby østfoldinger kortreiste musikalske opplevelser», ifølge festivalø.no. 

Festival Ø

Festival Ø er en musikkfestival bestående av fremadstormende og etablerte artister med tilknytning til Østfold. I 2018 arrangeres festivalen for femte gang, og inntar Folkets Bar på Sarpsborg Scene 20. og 21. april.

Festival Ø har som hovedmål å vise frem østfoldartister, og ønsker å etablere festivalen som den beste arenaen i fylket for lokale musikere, eller musikere med lokal tilknytning.

Artikkeltags