Folkets bar + Festival Ø= Følkets Bar Live

Nytt samarbeid: Martin Halvorsen (Folkets bar) og Emilie Slangsvold (Festival Ø), har inngått et nytt samarbeid.

Nytt samarbeid: Martin Halvorsen (Folkets bar) og Emilie Slangsvold (Festival Ø), har inngått et nytt samarbeid. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Martin Halvorsen og Emilie Slangsvold savner et skikkelig musikkmiljø for «unge voksne» i Sarpsborg. Det skal de prøve å gjøre noe med.

DEL

Derfor har Halvorsen, som blant annet har hatt ansvaret for Folkets bar på Sarpsborg scene, og Slangsvold, som er leder for Festival Ø, slått seg sammen for å skape Følkets Bar Live.

Musikkmiljø

En scene hvor man kan holde konserter, med artister med Østfold-tilknytning, nettopp opp mot dette publikummet.

– Vi gjør dette blant annet for å hjelpe hverandre og for å kombinere de publikumsgruppene vi har nådd til nå. Vi ønsker at Følkets bar kan bli et sted hvor folk har lyst til å «henge». Med dette skaper vi på en måte et nytt konsept og jeg tror vi når lenger ved å jobbe sammen, sier Martin Halvorsen, som får støtte av Slangsvold.

– Vi ønsker å skape et musikkmiljø for unge voksne, sier hun.

I utgangspunktet er det lagt opp til konserter en gang i måneden, med minimum to artister per kveld.

Pønkaften

De starter opp høstprogrammet 16. september med skatepønk-bandet Freedumb fra Moss.

– I tillegg spiller Triopia og et prosjektband med tre medlemmer fra Göttemia, som skal spille Göttemia-låter. Det er første gang vi har pønk i Folkets bar. Hip hop har vi heller aldri hatt her, og det gjør vi noe med 14. oktober. Da kommer Svartepetter, Filli & Kompis fra Sarpsborg og Silje Andersen fra St. Croix kollektivet i Fredrikstad, sier Halvorsen. Jeg vil være såpass vågal å si at flere av konserten vi har framover kommer til å bli utsolgt, sier Halvorsen.

I tillegg til det som er nevnt, er det også klart at José Leguina og Living Alma spiller på Følkets Bar Live 11. november, mens Mogonzo og De Marvells spiller 22. desember.

– Tanken er at når vi arrangerer noe her, så skal publikum føle seg trygge på at vi presenterer gode band og artister. Vi ønsker å skape et miljø for musikkinteresserte som Sarpsborg ikke har i dag, uavhengig av hvilke sjangere man liker. Eksempelvis må man i dag til Fredrikstad hvis man vil høre, eller spille, hip hop. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier Halvorsen.

– I tillegg kan Følkets Bar Live nesten fungere som en oppvarming til Festival Ø til våren, sier Slangsvold.

Følkets Bar Live

Nysatsing i Folkets bar på Sarpsborg scene, hvor Folkets bar og Festival Ø samarbeider om å presentere band og artister fra Østfold.

Følkets Bar Live tar sikte på å arrangere en konsert i måneden.

Først ute er et pønkarrangement 16. september.

Artikkeltags