Borgli har blant annet vært i Los Angeles i forkant av filmslippet og gjort markedsføring der, før turen gikk videre til Oslo i forrige uke. Filmen er vanskelig å sjangerspesiefisere, og men «mockumentary» har vært en ofte brukt beskrivelse av filmen.

Jeg har til og med fått tilsendt bilder av tre jenter som var på South By Southwest, som nå har ripet inn ordet «DRIB» i huden med kniv for å vise sin dedikasjon.

Kristoffer Borgli

– Jeg vil ikke klassifisere den som «mockumentary», men en spillefilm med elementer av dokumentar.

– Festivalvisningene i forkant av norgespremièren har vært helt topp, både på South By Southwest og CPH: DOX i København. Det er en film med mye humor, og det får man umiddelbar respons på om fungerer eller ikke, og det latteren har sittet løst på alle visningene jeg selv har deltatt på. Det har vært enorm respons både fra industrien og fans. Jeg har til og med fått tilsendt bilder av tre jenter som var på South By Southwest, som nå har ripet inn ordet «DRIB» i huden med kniv for å vise sin dedikasjon. Helt overveldende, sa Borgli til Sarpsborg Arbeiderblad før premièren.

Gode kritikker

Filmpolitiet på P3 omtalte filmen som en «Kunstfilm med smak av gonzo, gerilja og galskap», og belønnet den med terningkast fem.

  • Se trailer:

    «Drib»

    Ny spillefilm regissert av sarpingen Kristoffer Borgli.

    Filmen hadde norgespremiere i flere av landets største byer 12. mai.

    Drama/komedie, 12 år, 1 t. 33 min.

Ifølge Filmpolitiet handler «Drib» om «en ekte person som ved å spille inn falske videoer, ble spurt av en ekte energidrikkprodusent om å være frontfigur i en falsk reklamekampanje. Historien er fortalt gjennom en falsk dokumentar om innspillingen av rekonstruksjonen av de ekte hendelsene».

Også Dagbladet ga den terningkast fem, og beskrev «Drib» som «en upålitelig komedie om energidrikk, markedsføring og midlertidige sannheter konstruert rundt viktige samfunnsspørsmål».

Dagsavisens anmelder var ikke så fornøyd, og landet på terningkast tre og omtalte den som sjangermessig «et sted mellom mockumentary, satire, rekonstruert dokumentar og performancekunst, som aldri helt klarer å etablere en filmatisk dynamikk».

Aftenposten skriver «Underholdende om løgn og bedrag» og gir den terningkast fire.

Ingen Sarpsborg-premiere

Filmen har ikke vært satt opp i Sarpsborg ennå.

– «Drib» er i kategorien «storbyfilm». Den utfordrer sjangerkonvensjonene, og vi er kjempespente på hvordan den treffer publikum. Så vi må vente og se til etter premièrehelgen, og interessen – om det er rom for å utvide spillestedene, sier kinosjef i Sarpsborg Trine Groth.

«Drib»

Ny spillefilm regissert av sarpingen Kristoffer Borgli.

Filmen hadde norgespremiere i flere av landets største byer 12. mai.

Drama/komedie, 12 år, 1 t. 33 min.