Over 1.300 på Den store kinodagen

Populær: Det ble en stor kinodag i Sarpsborg for «Grinchen», som ble sett av 302 personer. Filmen har ordinær kinopremiere fredag 9. november.

Populær: Det ble en stor kinodag i Sarpsborg for «Grinchen», som ble sett av 302 personer. Filmen har ordinær kinopremiere fredag 9. november. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Førpremièren på «Grinchen» var dagens publikumsvinner, og trakk til seg 302 av de totalt 1.324 besøkende.

DEL

Lørdag var det Den store kinodagen på Sarpsborg kino, en tilstelning som for øvrig går over hele landet. På landsbasis tiltrakk kinodagen cirka 200.000 besøkende til kinoene, med Queen-filmen «Bohemian Rhapsody» som den mest populære filmen.

Samme som i fjor

I Sarpsborg var besøket omtrent det samme som i fjor, da var det 1.354 besøkende, mot 1.324 i år.

– Snittbesøket per visning i år var 66, mens det i 2017 var 64. Så det også var ganske så likt som i fjor. «Grinchen», som hadde førpremière denne dagen, ble den store vinneren. Den har for øvrig ordinær kinopremière nå på fredag, forteller kinosjef Trine Groth.

Den nest mest sette filmen i Sarpsborg denne dagen var nettopp «Bohemian Rhapsody», som var mest sett på landsbasis.

Populære Queen

Nesten 70.000 nordmenn valgte å se filmen om Queen og Freddie Mercury på norske kinoer i helgen.

«Bohemian Rhapsody» trakk over dobbelt så mange som det helgens andreplass kan skilte med.

Administrerende direktør i Twentieth Century Fox Norge og Sverige, Tore Fredrik Dreyer, sier: – At vår egen «Bohemian Rhapsody» denne helgen bidrar med nesten 70.000 besøk, gjør dette til en herlig mandag. Vi ser at besøket i helgen overgår besøket «Mamma Mia!» fra 2008 hadde i sin første helg. Og vi vet alle hvor vanvittig populær den var.

Artikkeltags