Finaleklar miss i hardtrening

Stram: Personlig trener Mathias Thoze ved Sports Club Sarpsborg Helsesenter har lagt opp et treningsprogram for Cecilie slik at hun blir sterkere rundt anklene og i overkroppen.foto: mats duan

Stram: Personlig trener Mathias Thoze ved Sports Club Sarpsborg Helsesenter har lagt opp et treningsprogram for Cecilie slik at hun blir sterkere rundt anklene og i overkroppen.foto: mats duan

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Det blir ingen sommerferie på sarpejenta som drømmer om å bli verdens vakreste. Cecilie Andrea Røising forbereder seg i disse dager til finalen Miss Universe Norway.

DEL

– Trening er veldig sentralt i forberedelsesfasen. Trening gir mestringsfølelse, holder meg i form og gir meg en sunn kropp. I tillegg styrker det anklene mine til catwalken og gir meg en sterk og god holdning i overkroppen, forklarer hun.

Kunnskap og catwalk

Røising er en av 13 jenter som er klare for finalen i Miss Universe Norway i slutten av august. Per dags dato ligger hun på andre plass på en internettavstemning.

Vinneren fra den norske finalen går til verdensfinalen som arrangeres i USA senere i år. Men veien dit er fortsatt lang. Hun må først lære seg å gå catwalk i trang kjole med sko som har i 14 centimeter høye hæler, og det samtidig som hun skal snurre.

– Catwalken er vanskelig, men gøy. Jeg øver så mye jeg kan og er sikker på at jeg skal mestre det til slutt. Derfor hjelper det med PT-timer.

18-åringen må også øke sitt eget kunnskapsnivå, som er en viktig del av konkurransen.

– Jeg tror jeg kommer til å få seks spørsmål, det kan være om hva som helst. Fem på engelsk backstage, og ett foran på scenen. Jeg bruker tiden nå på å lese mye, sette meg inn i alt fra politikk til å søke på hva som tidligere er blitt spurt om.

– Hvordan vil du takle et vanskelig spørsmål?

– Det vet jeg ikke. Men jeg er innstilt på at jeg skal være hundre prosent ærlig uansett.

Føler seg selvsikker

Røising, som er halvt norsk, halvt chilensk, er innstilt på å vinne, men forberedt på å tape.

– Jeg er fornøyd med å komme på topp to. Jeg er uansett glad for å ha vært med på denne reisen. Det har gitt meg mye erfaring og gjort meg mer selvstendig. Samtidig vil jeg jo så gjerne til Miss Universe-konkurransen. Men vi får se, jeg er selvsikker, ikke nervøs og uansett klar for å ha det gøy.

Artikkeltags