For 86. gang inviterer Eva til separatutstilling

Fin utsikt: Eva Lange bor i kunstnerboligen Knatten på Vesterøy. – Jeg inspireres av himmel og hav, forteller hun. Bildet i bakgrunnen er fra den nyere produksjonen hennes. 	Foto: Tobias Nordli

Fin utsikt: Eva Lange bor i kunstnerboligen Knatten på Vesterøy. – Jeg inspireres av himmel og hav, forteller hun. Bildet i bakgrunnen er fra den nyere produksjonen hennes. Foto: Tobias Nordli

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Eva Lange er fortsatt aktiv som kunstner, men hun har endret uttrykk de siste årene.

DEL

– Jeg skaper enklere og mer syntetiske ting nå. Men det er fortsatt flott å skape noe. Kunst er en gudbenådet kanal, sier kunstneren til SA, mens hun med våkent blikk følger med på at bildene hennes blir hengt opp i Galleriet i Sarpsborg Scene.

Åpent til og med 15. mars

Eva Lange er et kjent kunstnernavn med en lang og innholdsrik CV og en rekke utstillinger bak seg, både separatutstillinger og kollektivutstillinger, i Norge og ute i verden. Hun bor i kunstnerboligen Knatten på Hvaler, og er kjent for pinseutstillingene hun har arrangert der.

Leder Bjørn Korsmo gleder seg over at hun nå stiller ut i Sarpsborgs Kunstforenings regi. Han håper på stor publikumsoppslutning denne helgen og neste torsdag til søndag, som er de dagene utstillingen vises.

Nøye utvalgt kunst

Det tar tid å montere bilder på murveggene, og ingen ting skal overlates til tilfeldighetene. Et spørsmål blir om skinnene i taket tåler vekten av de tyngste arbeidene. Det største glassmosaikk-bildet veier 45 kilo.

– Utvalget av kunst til utstillingen er nøye gjennomgått. Jeg vil gjerne være med og følge med og se hvordan dette skal henges opp. Det er barna mine, dette, sier hun om kunstverkene, som likevel skal bytte eier snart – som målet er på en salgsutstilling.

Hun forteller om metodene hun bruker, om fransk antikkglass som er skåret med glasskjærer og murt fast på preparerte plater. I fugene er det brukt akrylmaling.

Lys og sterke farger

– Det blir to bilder i ett når man bruker gjennomfarget glass. Lyset er hemmeligheten. Det gjør at bildet endrer seg hele tiden, viser hun, mens hun snur og vrir på bildet foran vinduet, der sola strømmer inn.

Eva Langes kunstverk har poetiske navn; « Aftenrøde», «Fabel», «Høstklang», og «Såpebobler». Hun liker sterke og tydelige farger.

– Det gjenspeiler sinnsstemninger og personlighet, smiler kunstneren, som er lei seg for at hun ikke kan utføre så tungt arbeid som tidligere.

– Jeg kan ikke løfte og skjære glass som før. Men jeg kan altså skape andre ting, konstaterer hun.

Artikkeltags