Gå til sidens hovedinnhold

Fra BI til Britney Spears

Artikkelen er over 7 år gammel

I 2005 flyttet Lars Martin Sundell fra Sarpsborg til Oslo for å studere på BI. Så tok livet en litt annen vei.

Hannestadgutten Sundells opprinnelige plan gikk ut på å studere kultur og ledelse. Skjebnen ville det noe annerledes, og sendte ham videre til musikkteaterlinjen på Bårdar Akademiet.

Der startet han i 2009, sammen med ni andre, a cappella-gruppen «The Monday People».

– Vi øver fast hver mandag. Derav navnet, forteller Sundell.

Gruppa satser mye på humor i showene sine. De gjennomfører to konsertturneer i året, og har alltid et overordnet tema for hver turnérunde. Denne gangen blir publikum tatt med på en tur til «Playa del A Cappella».

– Vi pleier ofte å ha et reiserelatert tema, sier Sundell.

De ni personene gruppa består av, har alle hver sin stemme i hvert nummer de framfører. Dette gjør dem ganske unike i sin form.

Variert materiale

Av repertoar framfører de alt fra norske sanger og lyrikk fra Einar Skjæraasen og Postgirobygget til Britney Spears og Michael Jackson. Materialet er veldig variert. De gjør alt selv når det kommer til scenografi.

– Alt fra innstudering av stykkene til hvordan scenen skal se ut gjør vi selv, sier Sundell.

Tirsdag denne uka gjestet de Glenghuset hvor de holdt konsert, noe som er litt utenom det vanlig for gruppa. Det blir nemlig mest eventjobber, og de har blant annet vært på Quality Hotel på Grålum.

Vil tilbake

Den siste konserten de holdt i Sarpsborg av tirsdagens type var for to år siden, men nå blir det ikke så lenge til neste gang de kommer tilbake til byen. Det er nemlig planlagt en konsert i Sarpsborg kirke nå i desember.

– Det blir en mye roligere konsert med hovedsakelig et julerepertoar med noen litt andre rolige sanger, avslutter Sundell.

Kommentarer til denne saken