Klart for Månefestival i Fredrikstad

FESTIVAL: Det rigges til en ny runde med Månefestival i Fredrikstad i disse dager. Festivalen finner sted denne helga.

FESTIVAL: Det rigges til en ny runde med Månefestival i Fredrikstad i disse dager. Festivalen finner sted denne helga. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Månefestivalen i Fredrikstad arrangeres for 16.gang i år, og på plakaten står blant andre artister som Mari Boine, Lissie, Bob Hund og Borg Domkor.

DEL

Månefestivalen er Østfolds største musikk- og kulturfestival, og finner sted i Gamlebyen i Fredrikstad helga 21.-23.juli. Årets festival har startskudd allerede onsdag kveld, med Borg Domkor som holder konsert i Østre Fredrikstad kirke.

– Månefestivalen har alltid vært en grenseoverskridende musikkfestival. Ikke bare det, men den har også hatt fokus på andre kultur og kunstuttrykk, forteller bookingsjef Jimmy Olsen til Fredriksstad Blad.

Musikalsk spennvidde

Musikalsk spenner Månefestivalen seg fra støyete rock, kvalitetspop, utforskende jazz og hiphop, og sammen med en rekke andre kunsteriske utrykk på festivalområdet. Hver kveld fra fredag til søndag skal en rekke av hovedartister opptre på hovedscenen på Tøihusplassen.

Månefestivalen har alltid vært en grenseoverskridende musikkfestival

Bookingsjef Jimmy Olsen til Fredriksstad Blad

Publikum som tar turen til Gamlebyen i helga kan blant annet oppleve disse artisene på hovedscena i helgen: Mari Boine, Lissie, Madcon, Jaa9 & OnklP, svenske Bob Hund, Lisa Ekdahl og Per Gessle, sistnevnte kjent fra gruppene Gyllene Tider og Roxette.

FESTIVALKUNSTNER: Sarpingen og multikunstneren Are Buraas er årets festivalkunstner på Månefestivalen i år.

FESTIVALKUNSTNER: Sarpingen og multikunstneren Are Buraas er årets festivalkunstner på Månefestivalen i år. Foto:

Ikke bare musikk

Månefestivalen handler ikke bare om musikk, men byr også på ulike aktiviteter, boder og utstillinger i hele Gamlebyen. Sarpsborg Arbeiderblad har tidligere skrevet om sarpingen Are Buraas som er blitt valgt ut til å være festivalkunstneren på årets festival.

Månefestivalen har vært arrangert siden 2001, den gang på Værstetomta. Siden 2006 har festivalen vært arrangert i Gamlebyen i Fredrikstad.

Hovedscena på Månefestivalen

  • Fredag: Violet Road, Mari Boine, Lissie, MadCon
  • Lørdag: Jaa9 & OnklP, De Marvells, Johnossi, Valentourettes, Bob Hund
  • Søndag: Lisa Ekdahl, Hajk, Magic Pie, The Savage Rose, Per Gessle

Artikkeltags