Frida på sjørøvertokt

sommer på scene: Sarpsborgjenta Frida Helene Hansen (i midten foran) står på scenen som sjørøver og magedanser i årets Kaptein Sabeltann-forestilling i Dyreparken i Kristiansen.  Foto: Ole Martin Buene/dyreparken

sommer på scene: Sarpsborgjenta Frida Helene Hansen (i midten foran) står på scenen som sjørøver og magedanser i årets Kaptein Sabeltann-forestilling i Dyreparken i Kristiansen. Foto: Ole Martin Buene/dyreparken

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Frida Helene Hansen fra Sarpsborg står på scenen med selveste sjørøverkongen i sommer.

– Denne sommerjobben betyr veldig mye, sier 20-åringen fornøyd.

Den unge sarpsborgjenta som blant annet har bakgrunn fra Villekulla barne- og ungdomsteater, skal i gang med det andre året på Musikkteaterhøyskolen i Oslo til høsten.

Sommerukene tilbringes nemlig i Dyreparken i Kristiansand, hvor hun er en av de drøyt 20 som er med i ensemblet til kveldsforestillingen «Kaptein Sabeltann og jakten på den magiske diamant».

Rett etter jul deltok hun på audition for jobber generelt i Dyreparken.

Var på audition

– Det var en audition for alle slags jobber de trengte folk til i Dyreparken, og i mars fikk jeg beskjed om at jeg fikk jobb, sier Hansen.

Hun jobber tett med både hovedrolleinnehavere og resten av ensemblet som teller drøyt 20 personer. Ved siden av er hun en av skuespillerne som utkledd som sjørøver rusler rundt og synger i Abra Havn.

– Det er veldig moro å få muligheten til å være med i selve forestillingen, sier 20-åringen som selv har et godt forhold til både parken og sjørøverkongen. Familien hadde i mange år hytte utenfor Kristiansand, og hun har fått med seg flere forestillinger opp gjennom årene.

Jubileumsår

Sabeltann feirer i år 25 år, og årets forestilling hadde premiere 7. juli og spilles til 2. august. Med 2.500 publikummere, i rollen som både sjørøver og magedanser, trives ungjenta fra Sarpsborg svært godt.

– Jeg har fire kostymer og noen hektiske skift, men er en god del på scenen hvor jeg danser og korer i fellesnumrene. Det er en veldig fengende og morsom forestilling, men krevende på sin måte. Det var litt nerver til å begynne med, men nå er det bare moro, forsikrer Hansen som var den eneste av studentene fra bachelorutdanningen ved Musikkteaterhøyskolen som ble plukket ut.

– Det er veldig lærerikt, og jeg føler meg veldig heldig, sier Frida Helene Hansen.

Når hun har fullført studiene i Oslo, håper sarpsborgjenta turen går videre til London og musikalstudier.

Artikkeltags