Hos Anette i gågata satser på et konsept med galleri, kafè og kunstformidling. Og det ser ut til å være noe sarpingene har sansen for.

Åpninga bestod av fargerik kunst, foredrag om Cuba, servering av bobler og musikk ved Modou Ak Njie som også underviser tromme på Kulturskolen.

Det er Olav Kjeldsen som sitter på kunstverkene. Han holdt et foredrag om Cubas historie, før det ble fortalt litt kunstverkene og kunstnerne som var representert på utstillingen.

Cubansk kunst attraktivt

– Alle kunstretningene som var populære i Europa og resten av verden fikk en gjengklang på Cuba. Cubansk kunst er nå attraktivt på verdensmarkedet, kan Olav Kjeldsen fortelle om.

Han har vært på Cuba mange ganger, og som tidligere kinosjef for Fredrikstad kino var han med på å ordne kinoutstyr på Cuba. Han har også jobbet på Cuba som reiseleder.

– Olav Kjeldsen er en bekjent, og vi traff hverandre på Tambouren i Fredrikstad for ikke så lenge siden. Jeg fortalte at jeg hadde åpnet et galleri i Sarpsborg, og da sa han at han satt på cubansk kunst som kunne være interessant å vise frem, forteller eier av Hos Anette, Anette Ravneng.

Alle byer trenger kunst og påvirkning

Turid Asbøll

Fargerikt

– Jeg er imponert over at hun har fått så mye kunst i et så lite lokale. Og Olav var en glimrende formidler, forteller Turid Asbøll som tidligere har vært leder i Sarpsborg kunstforening. Hun var blant de som var tilstede på på åpningen sammen med Torhild Larsen.

– Det er veldig fargerik kunst. Vi må ta en grundigere runde og se på den, forteller Torhild Larsen.

Anette Ravneng forteller at målet med galleriet er å bli et levende sted for kulturkafè, konserter, samtaler, tegnekurs og kunstforedrag. Dette er noe Turid og Torhild syns er både et viktig og bra initiativ.

– Alle byer trenger kunst og påvirkning. Og det bør både være profesjonelle og amatører som stiller ut. Det er viktig å utvide kunstinteressen, forteller de to damene.

– En unik utstilling

Anette Ravneng er veldig fornøyd med åpningen, og kan fortelle om god kunstinteresse blant Sarpsborgs befolkning.

– Jeg er glad for at så mange kom. Dette er en unik utstilling og det er alltid spennende med åpning. Vi trenger mer levende steder, og kurven går oppover for interessen her. Men det er ikke gjort på en dag, det jobbes med. Og så har jeg jo fått litt drahjelp av Sarpsborg kunstforening, smiler hun.

Kunstutstillingen varer frem til 29.oktober.