– Nå har vi muligheten til å vise at vi er en kulturby

Ordene tilhører Martin Kristiansen og muligheten han snakker om gjelder kveldens konsert på SAs nettsider.

DEL

Martin Kristiansen representerer det profesjonelle musikkmiljøet i Sarpsborg, og i tillegg er han en av dem som skal underholde fra scenen på Dickens lørdag kveld.

Usikker tid

Den pågående koronakrisen har allerede kostet mange sarpinger jobben, og fredag ble det lagt fram tall som viste at arbeidsledigheten i Sarpsborg økte med 649 personer fra 10. til 17. mars.

Kristiansen er som mange andre hardt rammet av den pågående koronakrisen, og i en fra før usikker bransje, er det nå fullstendig stopp på alle arrangementer, og dermed også full stopp for inntektene i kulturlivet.

– Det er mange som sliter i disse tider, og vi i underholdningsbransjen er absolutt blant dem. Det er veldig tøft for mange, og de fleste musikere har jo en usikker inntektskilde fra før, sier Kristiansen.

Ønsker å overgå nabobyen

I Fredrikstad ble det samlet inn 280.000 kroner under en lignende konsert mandag, og nå ønsker Kristiansen at sarpingene skal overgå nabobyen i innsamlede midler.

– I Fredrikstad viste de at det er mulig å samle inn mange penger, og det var fint å se hva de fikk til der nede. Det er jo alltid sånn at vi liker å konkurrere litt med nabobyen, og det hadde vært gøy om vi samlet inn mer penger enn dem. Det må jo være et mål, ler han.

Kristiansen har et sterkt ønske om at sarpingene i løpet av lørdagskvelden skal vise at de setter pris på sine lokale artister.

– Vi vet at sarpinger er lokalpatrioter. Nå håper vi at de viser det ved å bidra litt økonomisk for at kulturlivet her i byen skal holde hodet over vannet. Nå har vi muligheten til å vise at vi er en kulturby, sier han og fortsetter:

– Vi vet selvsagt at det er flere som har problemer i disse tider, men hvis du har noe å bidra med, blir vi veldig glade for alle bidrag, sier Kristiansen.

Han understreker imidlertid at det ikke er noe must å vippse penger til artistene.

– Det er intet krav. Det må være fordi folk har lyst til å bidra, og man må selvfølgelig ha økonomi til det.

Frir til lokale bedrifter

Kristiansen forteller at det lokale kulturlivet håper mange av de lokale bedriftene ønsker å bidra under lørdagens konsert.

– Av alle pengene som ble samlet inn i Fredrikstad, kom rundt halvparten fra lokale bedrifter. Vi håper at næringslivet i Sarpsborg ser viktigheten av å ha et levende kulturliv, og at de trår til og bidrar i kveld, avslutter Martin Kristiansen.

PS 1: Alle som ønsker kan bidra ved å vippse penger til nummer 597813.

PS 2: Bedrifter som ønsker å bidra kan ta kontakt på telefon 414 26 380.

Les også: – Å ha det gøy er den beste formelen mot frykt

Artikkeltags