Har «spleiset» på 33.800 kroner til Gleng

Blå satsing: Pål Antonsen (fra venstre), Nils Arne Harildstad og Pål Unnfoss går for både omprofilering og mangfold i prosessen med å løfte Gleng i årene framover. Blant annet har det ført til at 33.800 kroner er innsamlet via spleis.no.

Blå satsing: Pål Antonsen (fra venstre), Nils Arne Harildstad og Pål Unnfoss går for både omprofilering og mangfold i prosessen med å løfte Gleng i årene framover. Blant annet har det ført til at 33.800 kroner er innsamlet via spleis.no. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Etter at Gleng tok en økonomisk smell etter sommerens Glengfestival, gikk flere sarpepatrioter inn for å hjelpe den lokale kulturaktøren. Så langt har «Hjelp oss å hjelpe»-aksjonen fått inn 33.800 kroner på spleis.no.

DEL

– Det er jo kjempebra. I tillegg har vi vårt høstlotteri gående, som også går veldig bra. Det er ikke mange loddbøkene vi har igjen. Den endelige status på både høstlotteriet og «Hjelp oss å hjelpe»-aksjonen får vi ikke før de avsluttes rett før jul, men så langt ser det veldig positivt ut, sier Gleng-leder Pål Antonsen.

«Hjelp oss å hjelpe»-aksjonen ble startet av blant andre Nils Arne Harildstad og Pål Unnfoss, som har opprettet innsamlingen «Hjelp oss å hjelpe – Et bærekraftig kulturtilbud» på spleis.no, hvor alle som ønsker det kan gå inn og gi et bidrag til Gleng.

– Er vi blå, så er vi blå, så la oss alle være med å spleise. Om det så bare er en 50-lapp, eller langt mer. Men det er viktig å si at dette ikke er en tiggerferd. Men bruk oss og hjelp oss til å hjelpe Gleng. Vi har Sparta-tæl og alt det der, og den holdningen bør vi ha til Gleng også, sa Nils Arne Harildstad til Sarpsborg Arbeiderblad da aksjonen startet i slutten av september.

I det lå det også en omprofilering av Gleng, som blant annet har skiftet fra rød til blå logo.

– Vi jobber for å skape en bærekraftig framtid for Gleng, som er et så viktig kulturtilbud her i byen. Derfor oppfordrer vi folk til å gå inn på spleis.no, søk opp «Gleng» og vær med å støtte Gleng, oppfordrer Hans Petter Løkkebakken, mest kjent for arbeidet med Sarpsborgfestivalen, men også frivillig arbeider hos Gleng gjennom mange år.

Per 24. oktober er det samlet inn 33.800 kroner, fordelt på 103 givere. Aksjonen varer i ytterligere 67 dager.

Artikkeltags