Norges lengstlevende rockeband til Gleng

Lørdagsrock: Beatnicks spiller i Glenghuset lørdag 18. november.

Lørdagsrock: Beatnicks spiller i Glenghuset lørdag 18. november. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Lørdag gjester et av Norges mest legendariske band Glenghuset, når Svein Finjarn og The Beatnicks kommer på besøk.

DEL

The Beatnicks ble etablert av Svein Finjarn så tidlig som i 1961 og er med det «Norges desidert lengstlevende rockeband», ifølge en pressemelding fra bandet.

Gitarist Svein Finjarn er fortsatt aktiv som leder av bandet og ble sist år også innlemmet i Rockheim Hall of Fame for sin innsats i norsk musikkliv.

Sarpinger i bandet

Gjennom sin 56 år lange levetid har Beatnicks utgitt et stort antall singler og album, både på egen hånd og som backingband for andre artister, nå er et nytt album under innspilling og lanseres våren 2018.

Beatniks har gjennom tidene hatt mange forskjellige musikere innom og dagens besetning har sterkt innslag fra Sarpsborg med Bjørnar Strøm på bass, kanskje mest kjent fra Pulse of Floyd, og Bjørn Jensen på saksofon.

I tillegg trakterer Tom Arild Andersson fra Fredrikstad tangenter. Konserten i Glenghuset er den første bandet gjør i Østfold med ny besetning.

På lørdagens konsert trekkes linjene fra de første singleplatene på begynnelsen av 60-tallet, til smakebiter fra det kommende albumet, noe som viser den musikalske utviklingen gjennom snart 60 års virksomhet.

Shadows-skryt

Bruce Welch i The Shadows skal for øvrig ha sagt at Svein Finjarn har: «A signature tone, you immediately hear that it's Svein playing».

Beatnicks består i dag av Finjarn og Per Fredrik Kjølner på gitar og vokal, Bjørnar Strøm, bass og vokal, Per Bakkelund på trommer, Bjørn Jensen på saksofon, gitar og vokal og Tom Arild Andresson på piano og vokal.

PS. Utsagnet om at Beatnicks er «Norges desidert lengstlevende rockeband» er nok åpent for debatt. Blant annet skriver nrk.no om bandet Killingbergs, et familieband fra Leksvik i Nord-Trøndelag som ble startet i 1925 av Boye Asbjørn Killingberg. Siden den gang har bandet spilt omkring i Trøndelag. Gjennom de vel 85 årene Killingbergs har eksistert, har over 100 personer vært med i bandet.

Artikkeltags