Greatland tok alle med storm

Fullt: Hanna Gretland og resten av bandet «Gratland» spilte lørdag kveld for et fullsatt Glenghus. De leverte varene fra første låt og man kan trygt si at kvelden ble en ubeskrivelig aften for både Pål Antonsen og de besøkende. alle bilder: Vetle Granath Magelssen

Fullt: Hanna Gretland og resten av bandet «Gratland» spilte lørdag kveld for et fullsatt Glenghus. De leverte varene fra første låt og man kan trygt si at kvelden ble en ubeskrivelig aften for både Pål Antonsen og de besøkende. alle bilder: Vetle Granath Magelssen

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Med sin særpregede altstemme inntok Hanna Gretland og resten av Østfold-bandet «Greatland» et fullsatt Glenghus lørdag.

DEL

I fjor ble bandet «Greatland» startet opp som en ramme rundt vokalist Hanna Gretland. Bandet er bygd opp rundt henne, og hun er omgitt av profesjonelle musikere. Og med sin særegne stemme fikk hun et fullsatt Glenghus til å falle for musikken hun beskriver som electric jazz & soul.

Stor inspirasjon

- Jeg har vokst opp med soul og gospel, så jeg vil si at bandet er inspirert av dette, i tillegg til jazz og blues, sa hun til publikum.

På reportoarlisten står det oppført både gamle og nye coverlåter.

- Jeg tror dere vil kjenne igjen mye, men det kommer også en del ny musikk, dere kanskje ikke har så kjenskap til, sa hun videre fra scenen.

Forelsket i stemmen

I pausen møtte SA mange fornøyde publikummere.

Cato Holm (53) fra Sandbakken har lenge vært fast bestemt på å høre bandet live igjen.

- Sist var på Hankø i fjor sommer, og jeg falt helt for den vakre stemmen til Hanna Gretland, sier han.

Forelsket: Cato Holm (53) fra  Sandbakken falt pladask for den vakre stemmen til Hanna Gretland, da han for første gang hørte bandet spille på Hankø i fjor sommer.

Forelsket: Cato Holm (53) fra Sandbakken falt pladask for den vakre stemmen til Hanna Gretland, da han for første gang hørte bandet spille på Hankø i fjor sommer.

- Konserten i kveld har vært helt fantastisk suveren. Hun har vært som en skjult skatt, fordi dette har vært helt topp, fastslår Holm.

Også Phøbe Klannerud (54) fra Opstad lot seg fascinere av musikken som ble servert i Glenghuset lørdag.

- Kvelden har vært helt fantastisk, og hun har en nydelig stemme. Det er flinke musikere rundt, så det har gjort kvelden min perfekt, sier Klannerud.

Og stemningen på Glenghuset hadde hun ingenting å si på.

- Det blir jo som seg hør og bør god stemning når salen er fullsatt, smiler hun.

Elsker slik musikk

Det var ikke en eneste ledig sitteplass på Glenghuset lørdag kveld, og det syns Pål Antonsen var kjempebra.

- Dette er fantastisk, og det er tredje gangen på rad vi har utsolgt, og det skjønner jeg godt i kveld. Dette er helt rått, forteller han.

- Jeg elsker slik musikk i tillegg, og det som er ekstra morsomt i denne sammenhengen er at jeg aldri har hørt «Greatland» før, humrer Antonsen.

Man kan trygt si at Østfold-bandet tok både publikum og Pål Antonsen med storm.

Artikkeltags