Muntert og tilbakelent

Artikkelen er over 3 år gammel

Komiker Bjørn-Henning Ødegaard inntok klubbscenen i Glenghuset onsdag kveld. Sarpingene Annette Elverum Østby (29) og Signe Bjøberg (28) var overrasket over showet.

DEL

Ødegaard var headliner på den tredje komikvelden til nystartete Standup Sarpsborg i Glenghuset.

Egen Facebook-gruppe

– Vi er en vennegjeng som har gjort dette til en «tradisjon», humrer venninnene Annette og Signe, da SA snakker med de sent onsdag kveld.

Jentene fra Kurland forteller hvorfor de har valgt å gjøre komikveldene til en «tradisjon".

– Vi var her sist, og når vi drar på det samme arrangementet to ganger, så kaller vi det en «tradisjon», enkelt og greit, smiler Elverum Østby.

– På Facebook har vi opprettet vår egen private-gruppe tilegnet disse kveldene. Det er så deilig å bare komme hjem fra jobb eller hvor du har vært, for å så gå på standup etterpå, det er jo så gøy, legger Bjøberg til.

Populært med standup

Kulturhuset var nesten fullsatt onsdag kveld, og på scenen sto Halvard Olsen Dyrnes, Kim Michael Hafskjær, Ahmed Black, Monika Antonsen Kongshaug og konferansier Henrik Bjørnson.

– Vi hadde ikke hørt om noen av komikerne før, men vi syns det var utrolig bra, det ble mye latter, fastslår de.

Latter: Publikum fikk en lattermild kveld i Glenghuset onsdag.

Latter: Publikum fikk en lattermild kveld i Glenghuset onsdag. Foto:

Komikveldene til Standup Sarpsborg blir bare bedre og bedre for hver gang. Det er tydelig at sarpingene setter pris på et slikt tilbud.

– På alle kveldene har det kommet masse folk, og vi liker å ha et variert program. På scenen kan hvem som helst stå, vi håper det finnes noen sarpinger der ute som ønsker å vise fram sitt standup-talent, understreker arrangør Laurits Lundgaard.

– Standup Sarpsborg har kommet for å bli, legger han til med et smil.

Tilbakelent humor

Med over 200 opptredener, to norgesturneer siden debuten i 2012 har den godt etablerte komikeren Bjørn-Henning Ødegaard blitt en ettertraktet komiker i standup-miljøet.

Onsdag var han headliner under komikvelden i Glenghuset. Og han elsker å stå på klubbscener framfor å gjøre firmaeventer.

– Klubbscener og firmaeventer er to vidt forskjellige ting, jeg elsker konseptet klubbkveld, forteller komikeren til SA.

– Stand-up egner seg mest i intime settinger, og jeg liker å komme meg litt ut av den «Oslo-bobla» og Latter Live om du skjønner. Jeg storkoser meg veldig på små scener foran et lite publikum, poengterer Ødegaard.

Det er ingen tvil om at han er en entertainer som absolutt passer hjemme foran et lite publikum.

I løpet av kvelden onsdag, serverte han skarpe poeng med sin tilbakelente stil og humor, noe som gjorde at poengene kom ekstra godt fram.

Publikum lo så tårene trillet og komikvelden til Standup Sarpsborg ble nok en gang meget vellykket.

Det resterende programmet ut året er spikret og neste gang topper Dex Carrington plakaten 23. november, mens Henrik Flatseth er headliner 21. desember.

Artikkeltags