«Gudfaren» åpner stand up-sesongen

Til Gleng: Jånni Kristiansen kommer til glenghsuet når Stand Up Sarpsborg starter vårsesongen.

Til Gleng: Jånni Kristiansen kommer til glenghsuet når Stand Up Sarpsborg starter vårsesongen. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

1. februar starter Stand Up Sarpsborg vårsesongen, med «standupkomikkens Gudfar i Norge», Jånni Kristiansen, som trekkplaster.

DEL

Standup Sarpsborg er tilbake med en ny sesong, som vanlig på Glenghuset. Det er lagt opp til fem kvelder framover. I tillegg til 1. februar er datoene 1. mars, 29. mars, 26. april og 24. mai satt av til festligheter i Glenghuset.

– Det blir som vanlig en god miks av ulike komikere på Glenghuset. Store stjerner, nye stjerneskudd, gamle ringrever og talentfulle nykommere! Lokale sarpinger er også klare til å erobre scenen denne sesongen, deriblant Frank Lønseth og Sandbakkens egen Christoffer Jensen, opplyser Rune Vold i et presseskriv på vegne av Sarpsborg Stand Up.

Standupkomikkens Gudfar

Første kveld ut, onsdag 1. februar, kommer fire standupere med forskjellig bakgrunn og erfaring, blant andre standup-Norges grand old man Jånni Kristiansen og humorkometen Jonis Josef.

– Jånni regnes blant mange som standupkomikkens Gudfar i Norge. Til tross for alderen er energien og utstrålingen den samme som den har vært siden han startet sin karriere tidlig på nittitallet. Han er en trygg og leken komiker, noe som har gjort ham til favoritt for et bredt publikum i alle aldre. I tillegg er han gründer og leder for Reis Deg Komikerklubb og er fast konferansier på klubbens standupkvelder på Josefine i Oslo hver torsdag. Han er en legende i bransjen, og mange av Norges store komikere startet karrieren på kurs hos Jånni i Reis Deg Komikerklubb, sier Vold.

Jonis Josef beskriver han som et humorstjerneskudd fra Skien, nå bosatt i Oslo.

– Jonis begynte med standup i 2014, og har ikke sett seg tilbake siden. Han har på relativt kort tid gjort seg bemerket på scener rundt om i Oslo med sine smarte og vittige kommentarer. Med sin unike bakgrunn, tar Jonis deg med til en verden hvor det meste er greit å spøke med. Jonis har gjort flere opptredener for Latter og «Latter live» og har sin egen tegneserie på NRK, opplyser Vold.

Den nye bølgen

I tillegg kommer Kjetil Melkevik og Tonje Jordbakke.

Bergenseren Melkevik har holdt på med standup i ett og et halvt år. I løpet av denne relativt korte fartstiden har han stått på mange av Norges standupscener. Han har stått flere ganger på Ricks i Bergen, enda mer på Lille Ole Bull i Bergen, og utenom Bergen har Kjetil stått flere ganger i Oslo, i Stavanger og i Trondheim.

Om Jordbakke sier Vold:

– Tonje har rukket å få en god porsjon standup-erfaring, og hun er alltid keen på nye utfordringer. Tonje er et frisk pust – hun er en sånn jente man gjerne skulle ha festet med. Hun er lite selvhøytidelig, byr på seg selv og er rett og slett veldig morsom.

Konferansier for kvelden er Henrik Farley, som representerer den nye bølgen komikere.

– Han har flere års erfaring ifra impro-, teater- og revymiljøet i Oslo, og det som kjennetegner Henrik på scenen er høyt tempo, improvisasjon, uforutsigbarhet og ikke minst at han er veldig morsom. Han har også vært med på å lage programmet «Svart Humor» på NRK. Henrik startet med standup i midten av 2013 og har allerede rukket å opptre på scener over hele Norge, samt i Canada, Sverige, Danmark og England, sier Vold.

Standup Sarpsborg

Artikkeltags